Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Asscher schat PvdA als grootste partij in

252621 image 6944964

De PvdA gaat de verkiezingen winnen. Dat voorspelt lijsttrekker Lodewijk Asscher tijdens het debat in de serie Van Torentje naar Torentje. De leider verwacht dat zijn eigen partij 26 zetels binnenhaalt, één meer dan de VVD.

In het Amphitheater van de Universiteit Twente gingen politiek verslaggever Ferry Mingelen en journaliste Mandy de Jong van de Twentsche Courant Tubantia in gesprek met de lijsttrekker van de PvdA. De komende periode komen alle kopstukken van de Nederlandse politieke partijen langs, om over diverse onderwerpen te praten.

Op basis van de voorspellingen van Asscher zou de PvdA de nieuwe premier moeten leveren. Als dat moet dan gaan we dat doen , sprak de lijsttrekker. Na de VVD en PvdA wees Asscher D66 als derde partij van Nederland aan. Hij verwacht dat de partij van Alexander Pechtold op twintig zetels uitkomt.

De volledige prognose van Lodewijk Asscher:
GroenLinks: 17
D66: 20
CDA: 18
SP: 15
PVV: 19
PvdA: 26
VVD: 25
Asscher gaf aan dat de overige tien zetels verdeeld mochten worden over Denk, VNL, 50Plus, PvdD, SGP en de Christen Unie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.