Enschede
Cultuur

Henny Thijssen legt hart en ziel in duet met zus Wilma

Nog een keer. Een duet, als afsluiting van een roemrijke carrière. Henny Thijssen haalde zijn zus, Wilma Landkroon, over voor een laatste opname in de studio. Het resultaat is ‘Onze liefde’, over hoe die jaren van roem zijn geweest, wat daar van over is en wat er dan echt toe doet.

Wilma Landkroon en Henny Thijssen 2 Ernst Bergboer
Wilma Landkroon heeft sondevoeding nodig om op krachten te komen, voor de videoclip wordt opgenomen van 'Onze liefde', het duet dat ze opnam met broer Henny Thijssen © Ernst Bergboer

“Het was emotioneel”, zegt broer Thijssen over de opnames, die inmiddels achter de rug zijn. “En dat is te horen ook.” Een come-back is het niet. “Optredens in het land zullen er niet komen. Dit is een afscheid van haar muziek, waar we met hart en ziel aan hebben gewerkt.”

Zwakke gezondheid na boosterprik

Wilma - Landkroon is altijd onder haar voornaam bekend geweest - is inmiddels op leeftijd en na een boosterprik heel ziek geworden. “Henny hield me vast tijdens de opnames”, vertelt Wilma tijdens een fotoshoot in de achtertuin van haar broer. “Zonder hem was het niet geluk.”

Thijssen maakt zich zorgen, maar blikt ook vooruit. “Ze weegt nog maar veertig kilo en krijgt sondevoeding om op te gewicht komen voordat de clip gemaakt kan worden.” De lancering van ‘Onze liefde’ laat dus nog even op zich wachten.

Kindersterretje en bliksemcarrière

Wilma Landkroon, met Heintje Simons een van de eerste Nederlandse kindsterretjes, werd ontdekt door Gert Timmerman en scoorde eind 1968 haar eerste hit. Van ‘Heintje (Bau ein Schloss für mich)’ gingen een half miljoen exemplaren over de de toonbank.

Wilma was toen elf jaar. In de jaren die volgden verkocht ze miljoenen platen. In Nederland, maar ook in Duitsland, Japan en Engeland. Zij speelde mee in twee Duitse films, onder meer met schlagerzanger Roy Black.

icon_main_quote_red_glyph

Henny hield me vast tijdens de opnames; zonder hem was het niet gelukt

Wilma Landkroon over de studiosessies voor ‘Onze liefde’

Na een bliksemcarrière van enkele jaren, volgenden moeilijker tijden. In 1995 keerde de geboren Enschedese de showbizz definitief de rug toe. “Wilma geniet nog steeds van muziek. Dat delen we. Net als het leven, dat niet altijd over rozen gaat”, zegt Thijssen daarover. “‘Onze liefde’ vertolkt dat.

Wilma Landkroon en Henny Thijssen 1 Ernst Bergboer
© Ernst Bergboer

Henny Thijssen won twee jaar geleden The Voice Senior.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.