Verkeer
Weer
Zoek

‘n Mooi’n dag voor ouderen bij Twentse theatervoorstelling Hannah van Hendrik

Om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan hebben Samen1Twente en de Twentse theaterproductie Hannah van Hendrik de handen in één geslagen met een nieuw collectief: ’n Mooi’n dag. Dat collectief bestaat uit maken van een mooie dag voor ouderen.

“Corona heeft niet geholpen met eenzaamheid te verminderen. Die cijfers zijn alleen maar gestegen”, aldus Jeroen Ottink, teamlid van Samen1Twente. De cijfers liggen schrikbarend hoog in de grootste stad van Twente. Inmiddels heeft zo’n 51 procent van de mensen in onze stad problemen met eenzaamheid. “De wereld is wat individualistischer geworden en sociale media zorgt er ook voor dat je vaker alleen bent”, zegt Ottink.

'n Mooin dag

De ‘match’ tussen de voorstelling Hannah van Hendrik en Samen1Twente ligt dichterbij dan je denkt. Eenzame ouderen worden daarbij gekoppeld aan streekgenoten. Die nemen hen vervolgens mee naar de voorstelling. Via verzorgingstehuizen en welzijnspartners kunnen de mensen dan terecht komen bij ’n Mooi’n dag.

Hannah van Hendrik Niels Veurink
De voorstelling Hannah van Hendrik is na 51 keer gespeeld te zijn nu in reprise
Beeld: Niels Veurink

“Ik ben gevraagd om mee te doen”, zegt actrice Sandra Stokkentree. “Zelf werk ik als fysiotherapeut en neem deel aan het ensemble van Hannah van Hendrik. Zo was het voor mij iets makkelijker om mee te doen aan het project.” Het theaterstuk vertelt over de strijd van de boeren tegen ruilverkaveling in Tubbergen.

Samen1Twente

De organisatie Samen1Twente is een netwerk gericht op het tegengaan van eenzaamheid. Het is in de zomer van 2022 in het leven geroepen, inmiddels zijn er rond de 30 partijen aangehaakt. “Zo kunnen we in de wijken en buurten mensen bewust maken. Je kan dan denken aan de vragen ‘wat is eenzaamheid en hoe kom ik erachter dat ik eenzaam ben”, zegt Ottink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.