Luister
Kijk
Zoek
Nieuws
Enschede

Primeur voor Domijn in Enschede: corporatie verhuurt deze week twee tijdelijke woningen

Molukkenstraat Render achterzijde donker
Een impressie van een flexwoning die aan de Molukkenstraat wordt neergezet.
Beeld: Domijn

Je mag er maximaal twee jaar blijven wonen, dus je moet direct op zoek naar een vaste woning. Toch ziet de gemeente Enschede toekomst in het zogeheten flexwonen. Woningcorporatie Domijn gaat als eerste experimenteren met de tijdelijke huizen. Deze week worden er twee verhuurd op de voormalige locatie van de Snuffelhal op het Hogeland.

Op het braakliggende terrein aan de Molukkenstraat, waar de afgelopen jaren door buurtbewoners een moestuin werd onderhouden, is nu nog niets te zien. En dat is precies de bedoeling van de pilot met de Thimo365 woningen. Het bijzondere aan de huisjes is dat ze kant-en-klaar uit de fabriek komen. Ze kunnen uit elkaar gehaald worden en ergens anders weer worden neergezet.

Maximaal vijf jaar

Ook bij de flexwoningen van Domijn is het de bedoeling dat ze worden afgebroken en elders worden neergezet. Aan de Molukkenstraat blijven zij in ieder geval maximaal vijf jaar staan. Voor de toekomstige huurders betekent dit dat er een huurcontract van maximaal twee jaar wordt afgesloten.

Woonunits ut
Lees ook
Enschede introduceert flexwonen: tijdelijk huis voor student, kwetsbare jongere of gescheiden inwoner

Het flexwonen is volgens de woningcorporatie vooral bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte en dat niet kunnen vanwege de druk op de sociale huurmarkt. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die hun woning na een echtscheiding gedwongen moeten verkopen.

Twee slaapkamers

De twee flexwoningen staan tot en met 30 juni te huur op de website van woningcorporatie Domijn. De kale huur is 633 euro per maand. Er zijn in totaal drie kamers, waarvan twee slaapkamers. De woningen zijn gemaakt van duurzame materialen, goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen op het dak.

Omdat het om een pilotproject gaat, wordt van de toekomstige bewoner(s) verwacht dat zij mee willen werken aan het monitoren van hun tevredenheid. "Sommige van de installaties in de woning zijn nieuw voor ons en we willen graag weten wat huurders daarvan vinden. We vragen ze daarom regelmatig om hun mening", aldus Sophie Oosterbeek van Domijn.

Molukkenstraat Render voorzijde donker
Er zijn twee varianten van de flexwoningen.
Beeld: Domijn
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).