Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Eerste balkonfestival van Nederland komt in Enschede

263527 balkonfestival

Het eerste Nederlandse balkonfestival komt in Enschede. Op 24 en 25 juni klinkt, als de winkels zijn gesloten, muziek vanaf veel balkons in de stad.

Het balkonfestival is een nieuw tweedaags festival waarin bezoekers worden uitgenodigd de blik eens omhoog te richten. Aan het festival doen zowel professionele muzikanten als amateurs mee.

Met een routebeschrijving en een tijdtabel kunnen bezoekers langs balkonnetjes wandelen of fietsen, waar op gezette tijden optredens zijn. In de route worden ook gebouwen in de stad beschreven, waarover tot nu toe weinig informatie was. Het Architectuurcentrum heeft hiervoor onderzoek gedaan.

Serenade
De eerste dag, zaterdag 24 juni, staat in het teken van de serenade. In de avonduren worden beroemde balkonscènes uit de klassieke muziek gespeeld, maar ook nummers uit musicals en popmuziek.

De dag erna, zondag 25 juni, wordt een aubade aan de stad gegeven. Dat begint met een ontbijt bij Villa de Bank aan de Espoortstraat, waar de mensen aan tafel worden toegezongen vanaf het balkon en gedichten krijgen opgediend. Daarna is er een route langs historische balkons naar de Bothoven.

Het Balkonfestival is een initiatief van Diet Gerritsen van de MuziekWerkplaats en Audry Hoemakers van Cultuur in Twente. Het moet uitgroeien tot een jaarlijks evenement, waarin de binnenstad wordt gecombineerd met steeds weer een andere wijk.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.