Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Baas Broekhuis Enschede beste boekverkoper?

268173 dinges

Kees Schafrat, eigenaar en directeur van boekhandel Broekhuis, is in de race om 'Boekverkoper van het jaar' te worden. Hij moet het opnemen tegen 39 andere boekhandelaren van Nederland.

Toch maakt Schafrat uitgerekend dit jaar een goede kans op de titel 2017-2018. Niet alleen vernieuwde hij de winkel in Enschede helemaal, ook nam hij het initiatief tot gedichtenmuren in de stad, door zelf het eerste op de muur van zijn boekhandel te laten schilderen: Textielstad van Willem Wilmink. Daarnaast is Schafrat zeer actief om schrijvers naar zijn Twentse winkels te halen voor voordrachten en interviews. De laatste twee keer leidde dat er zelfs toe dat voor de winkel aan de Marktstraat dranghekken werden geplaatst.
Stemmen kan via stichtingelspeet.nl

Uit de stemmen volgt een shortlist van vijf boekhandelaren, die wordt onthuld tijdens de Elspeet Conferentie op 9 juni. Uit deze shortlist zal een vakjury de uiteindelijke winnaar kiezen, die bekend wordt gemaakt tijdens De Beste Boeken Live! op 28 augustus 2017. De winnaar ontvangt de Albert Hogeveen Bokaal en mag zich een jaar lang Boekverkoper van het Jaar noemen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.