Hengelo

'Hengelo Helemaal Fit' betere naam voor ‘Op Vakantie in Hengelo!’

De nieuwe naam dekt de lading in elk geval beter dan de vorige. Wat in 2020 en 2021 nog ‘Op Vakantie in Hengelo!’ heette, heet nu 'Hengelo Helemaal Fit!'. De organisatie is nog altijd in handen van Tijs Jagers: "Hiermee gaan we de strijd aan met de eenzaamheid, het overgewicht en de stilte in de stad. Drie vliegen in één klap dus!" Zondag 26 juni is de aftrap, op het plein voor Café de Appel (zie kader).

Hengelo Helemaal Fit Remco D Itmar
Sportverenigingen en Hengeloërs die in beweging willen komen, kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden. © Remco Ditmar

Eenzaamheid en depressies

Tijs Jagers, bekend van het platform 'Hengelo Helemaal Stil?', heeft het evenement twee jaar geleden opgezet: “Tijdens de coronaperiode merkte ik dat veel mensen om mij heen last kregen van eenzaamheid en depressies, daar wilde ik wat aan doen. Gratis sportavonden leken me de perfecte oplossing. Daarmee houd je mensen in beweging en blijven ze ook mentaal gezond."

De eerste 'sportavond' is dus op een zondagmiddag, maar binnenkort komt er ook een sportief en kosteloos aanbod op de maandag-, woensdag- en vrijdagavond. Tijs Jagers: “Waar en wanneer weten we nu nog niet. We kijken naar het aantal deelnemers dat zich aanmeldt en naar het aantal sportverenigingen dat trainingen wil verzorgen. Daar passen we de avonden op aan. Er komen in elk geval al yoga-avonden in het park en bootcamps in de binnenstad.”

icon_main_info_white_glyph

Aftrap

Aankomende zondag is de aftrap tijdens een zogeheten 'Shopping Weekend'. Er is livemuziek en er staan volop foodtrucks. Dat laatste schreeuwt natuurlijk om een beetje beweging en daarom kan iedereen van 12 tot 16 terecht in de ‘Hengelo Helemaal Fit! Hoek' bij De Appel. Voor de kinderen verzorgt Sportvereniging Trios een gymmiddag en volwassenen kunnen een door The Training Dock verzorgde outdoor training volgen.

Sportclubs, meld je aan!

Sportverenigingen kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden via de website. Hengeloërs die willen sporten moeten de komende tijd de gelijknamige Facebookpagina in de gaten houden. Jagers: “Wij richten ons voornamelijk op de millennials (twintigers, dertigers en veertigers, red.), maar uiteraard is iedereen welkom! We hopen op leuke en sportieve avonden deze zomer.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.