Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Hoe gaan Enschedeërs om met de hitte?

276290 703798

Kinderen in korte broeken en hemdjes, senioren die liever binnen blijven en zwetende arbeiders. Het is deze week zo warm dat zelfs het hitteplan van kracht is in Nederland. Dinsdag was het 28 graden in Enschede, donderdag loopt dit zelfs op tot 32 graden. De brandweer in Twente durft rustig te voorspellen dat de code geel van nu in de loop van de week op kan lopen naar code oranje. En als het waait zelfs tot code rood. Enschede FM sprak met Andriaan Ter Huurne, specialist natuurbrandbestrijding. Beluister het interview hieronder.

Met name ouderen kunnen veel last ervaren van het warme weer. Enschede FM sprak daarover met Rick van Geffen, manager woonzorg bij De Posten. Beluister het interview hierboven.

Reporters van TV Enschede gingen de binnenstad in om te kijken hoe de werkende en shoppende Enschedeërs de warmte beleven. Daarnaast gingen de reporters langs de Prinseschool om te kijken hoe ze daar met de warmte omgaan. Bekijk de reportage hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Wouter Borre
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.