Enschede

VIDEO Statushouders werken aan project Feelinghome: 'Zeer goede arbeidskrachten'

Hassing Totaalstoffering timmert aan de weg met het nieuwe project Feelinghome. Kussens, poefs en tassen worden gemaakt van restmateriaal. De items zijn ontworpen door topdesigner Kees Marcelis. Onder meer statushouders werken aan dit bijzondere concept mee.

278257 809738
Financiële bijdrage
Zowel de gemeente Enschede als maatschappelijk investeerder Startfoundation zegden een financiële bijdrage toe voor Feelinghome. De investering bedraagt ruim 4 ton. Dat zijn onder andere de kosten van een nieuwe opleidingswerkplaats, het arbeidsfit maken van de doelgroep tot betaald werk, jobcoaching en het intern aanbieden van taalonderwijs via het ROC.

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning zijn de belangrijkste nieuwe medewerkersdoelgroep van de stoffeerderij. Veel statushouders, zeker uit Syrië, hebben volgens verkoopdirecteur Jeffrey Heuver een textielverleden en zijn zeer gemotiveerde arbeidskrachten.

Integratie
âOnderzoeken hebben aangetoond dat de laatste jaren nog maar 2 procent van de asielzoekers aan een betaalde baan is gekomenâ, weet Heuver. âWij hopen een steentje te kunnen bijdragen aan de integratie van deze mensen met ons project Feelinghome.â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annina Romita