Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Statushouders werken aan project Feelinghome: 'Zeer goede arbeidskrachten'

278257 809738

Hassing Totaalstoffering timmert aan de weg met het nieuwe project Feelinghome. Kussens, poefs en tassen worden gemaakt van restmateriaal. De items zijn ontworpen door topdesigner Kees Marcelis. Onder meer statushouders werken aan dit bijzondere concept mee.

Financiële bijdrage
Zowel de gemeente Enschede als maatschappelijk investeerder Startfoundation zegden een financiële bijdrage toe voor Feelinghome. De investering bedraagt ruim 4 ton. Dat zijn onder andere de kosten van een nieuwe opleidingswerkplaats, het arbeidsfit maken van de doelgroep tot betaald werk, jobcoaching en het intern aanbieden van taalonderwijs via het ROC.

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning zijn de belangrijkste nieuwe medewerkersdoelgroep van de stoffeerderij. Veel statushouders, zeker uit Syrië, hebben volgens verkoopdirecteur Jeffrey Heuver een textielverleden en zijn zeer gemotiveerde arbeidskrachten.

Integratie
Onderzoeken hebben aangetoond dat de laatste jaren nog maar 2 procent van de asielzoekers aan een betaalde baan is gekomen , weet Heuver. Wij hopen een steentje te kunnen bijdragen aan de integratie van deze mensen met ons project Feelinghome.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.