Enschede

A-status voor Wilminktheater en muziekcentrum

Het Fonds Podiumkunsten heeft het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede het maximale subsidiebedrag voor de programmering van twee seizoenen toegekend.

284730 Ben Lensink
De culturele instellingen die deel uitmaken van het Nationaal Muziekkwartier ontvangen 100.000 euro. Daarnaast krijgen Wilminktheater en Muziekcentrum de A-status, omdat hun artistieke positie door de beoordelingscommissie wordt gezien als 'zeer goed'.

'Goed verbonden met regio'

Het subsidiegeld gaan de instellingen gebruiken voor speciale nationale en internationale projecten en educatieve en maatschappelijke voorstellingen. De huis- en amateurgezelschappen kunnen eveneens een graantje meepikken. "Het huidige beleid maakt samenwerking tussen lokale amateurinstellingen en professionele gezelschappen mogelijk", constateert de commissie van het Fonds Podiumkunsten. Die is verder goed te spreken over de manier waarop de instellingen zich 'op creatieve en ambitieuze wijze verbinden aan de regio en haar inwoners. Bij de amateurbeoefening en talentontwikkeling vervullen Wilminktheater en Muziekcentrum eveneens een belangrijke rol'.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Ben Lensink
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.