Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Makkelijker subsidie voor projecten over de grens

285596 geld 2 23

Een uitwisseling houden met een school of vereniging aan de andere kant van de grens wordt voortaan minder bemoeilijkt door bureaucratie. Aanvragers voor een subsidie voor zogeheten mini-projecten hoeven vanaf nu minder moeite te doen om bewijsstukken aan te leveren.

Voor kleine grensoverschrijdende projecten zoals scholenuitwisselingen heeft de Euregio een zogeheten Interreg-subsidie klaar staan. De kosten voor dit soort Nederlands-Duitse activiteiten worden gesubsidieerd, met een maximum van 1.000 euro. TV Enschede FM sprak hierover met Christoph Bünig van het INTERREG programma-management Euregio. Beluister dat fragment hierboven terug.

BewijsTot voor kort moesten aanvragers van de euregionale subsidie originele bewijsstukken indienen bij het grenskantoor. Dit is het gevolg van Nederlandse, Duitse en Europese regelingen. Tegelijk kan zo'n verplichting ontmoedigend werken bij het opzetten van activiteiten.

Om kleine grensoverschrijdende projecten iets simpeler te maken, hoeven aanvragers voortaan geen originele bewijsstukken voor de activiteiten meer in te dienen. Het opsturen van kopieën of scans is voldoende. De originele stukken moeten wel in bezit blijven van de aanvrager, zodat deze bij een EU-controle kunnen worden overlegd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.