Enschede
Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente kan definitief op zoek naar opvolger van Vlap: 'Anderlecht wil hem niet nog een seizoen aan ons verhuren'

FC Twente gaat zonder Michel Vlap beginnen aan het volgende seizoen. Algemeen directeur Paul van Kraan laat op de eigen site weten dat Anderlecht niet wil meewerken aan een nieuwe huurperiode. Daarnaast is het financieel niet haalbaar om hem definitief over te nemen. Het verlies van de publiekslieveling is een hard gelag voor de Enschedese club.

Volgend seizoen

Transferwensen voor volgend seizoen had trainer Ron Jans nog niet. Volgens hem moest de prioriteit vooral worden gelegd op het vasthouden van de huidige samenstelling. Met dit bericht uit Belgïe is in elk geval duidelijk dat één van de sleutelspelers van het team gaat wegvallen. FC Twente weet dat er snel gezocht moet worden naar een vervanger. De derde kwalificatieronde van de Conference League is al over twee maanden en de club uit Enschede wil daarvoor de selectie op orde hebben.

FC Twente
© Henk ten Harkel

Goede tijd

In een eerder gesprek met 1Twente liet Jans weten dat Vlap niet bezig was met een vertrek uit Enschede. "Hij heeft het hier geweldig naar zijn zin. Er zijn natuurlijk altijd andere opties, maar hij en de rest van de jongens voelen zich "happy" bij de club."

Ondergewaardeerd

Wat Ron Jans betreft kreeg de 24-jarige middenvelder niet altijd genoeg waardering van de supporters. "Ik vond het wel jammer dat niet iedereen zag hoe hard Michel Vlap werkte voor de ploeg. Het gaat niet alleen om het maken van doelpunten en assists," zegt de ervaren trainer.

Dankwoord

Op de website van FC Twente wordt Vlap uitgezwaaid door directeur Paul van Kraan. "We danken Michel voor zijn inzet dit seizoen en wensen we hem veel succes in zijn verdere carrière."

In de bovenstaande video blikt Rons Jans terug op het succesvolle seizoen en zijn tijd met deze spelersgroep. Ook komt zijn mening over onder andere Wout Brama, Michel Vlap en Václav Černý ter sprake.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.