Enschede

Weekend in Enschede: Benefiet Quinty, Zuiderfestival en het Zomerfestival

Het weekend is weer begonnen. Voor veel mensen het ultieme moment om er even op uit te gaan. Er het wordt een mooi weekend, want het zonnetje schijnt! Wij hebben een paar activiteiten in Enschede voor je op een rij gezet.

288789 807218 1
Harm Post toernooi
Op de voetbalvelden van Phenix wordt zaterdag het Harm Post toernooi gespeeld. Het is voor de 51ste keer dat het toernooi bij de voetbalclub aan de Zuid Esmarkerrondweg wordt gehouden. De afgelopen jaren is het toernooi uitgegroeid tot een van de grootste toernooien van het oosten voor veteranenteams van zeven voetballers. De succesformule, voetballen en feest en gezelligheid met Nederlandstalige muziek, slaat aan. Vanaf een uurtje of drie begint het feest, met een Dj en optredens.

Dutch Motorcycle Festival
Op zaterdag 26 augustus staat Vliegveld Twenthe in Enschede geheel in het teken van Dutch Motorcycle Festival. Een nieuw festival voor iedereen met een motorhart. Bezoekers kunnen zelf in actie komen door verschillende motorsporten uit te proberen, gave testritten te maken of een rijles te volgen. Daarnaast is er natuurlijk een mooie line-up met veel goede muziek en ontbreken ook de foodtrucks niet voor een lekkere hap. Een kaartje kost ⬠18,50.

Benefiet Quinty
Zaterdag is de gehandicapte Quinty het stralende middelpunt van een benefietmiddag die door familie en vrienden op de velden aan de Ekersdijk wordt georganiseerd. Van 12.00 tot 17.00 uur is er een braderie met diverse kraampjes en zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen zich vermaken op een van de twee springkussens, een ritje op een pony maken of zich laten schminken. Voor de ouderen is er livemuziek met optredens van onder andere Ingo Krikke, Maikel Boxem, Michael Pigge, Bjorn Klok en Michel Hoffmann. De presentatie wordt verzorgd door Bobby Goldstar. Met de opbrengst wordt de voorgeschoten rolstoelbus afbetaald.

Zomerfestival Andersom
Het Willem Wilminkplein wordt deze dag omgetoverd tot een sfeervolle promenade met vele bijzondere acts, straattheater, swingende muziek, intieme voorstellingen en foodtrucks in diverse tentjes, caravans en terrassen. Voor de derde keer strijkt Zomerfestival Andersom neer op het Wilminkplein in Enschede. Bij de naam Andersom ben je al gewaarschuwd. Dan staan er dingen te gebeuren die âandersâ zijn, tegendraads. Zowel zaterdag als zondag start het festival om 12.00 uur.

Middeleeuws weekend
Het Middeleeuws Genootschap Dragonheart slaat dit weekend zijn kampement op bij Erve 't Stroink aan de Buurserstraat 372 A. Er zijn oude ambachten te zien zoals bandweven en maliënkolders maken. Kinderen kunnen boogschieten en zwaardvechten met ridders en volwassenen mogen bijl werpen aan de waterkant. Zaterdag is er een druïde die zijn kennis deelt over de natuur. Ook de uilentuin, de ridderwinkel en de expositie met opgezette dieren zijn geopend. Zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Zuiderfestival
Het Zuiderfestival is een tweedaags evenement waar publiek kennis kan maken met een uiteenlopend aanbod aan diverse kunstuitingen, waaronder: beeldende kunst, performance kunst, muziek, poëzie en (locatie) theater. Het thema van dit jaar is Fictie-Frictie. Kunst laat al decennialang een spoor van controverse en tegenstellingen na in de samenleving. Wat is kunst eigenlijk, wanneer is iets een kunstwerk en wie bepaalt dat? Wanneer? Zaterdag vanaf 17.00 uur en zondag vanaf 13.00 uur. De toegang is gratis.

Kom uit de Stad (en ontdek het platteland)
Een fietstocht van ongeveer 25 km voert je langs verschillende (agrarische) bedrijven in het buitengebied van Enschede. Start tussen 10.30-13.00 uur. Deze fietstocht gaat langs 2 melkveebedrijven, een dressuurstal, een glasatelier en een molen. Bij alle bedrijven is er ruime gelegenheid om rond te kijken. De routebeschrijving is verkrijgbaar bij het startpunt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Reinier van Willigen
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.