Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Enschedese singels tijdelijk afgesloten tijdens Menzis Singelloop

289654 711616

De twintigste editie van de Menzis Singelloop vindt 10 september in Enschede plaats. Aan de jubileumeditie doen zo'n 5000 deelneemers mee. Voor het evenement worden de binnenringen van de Parkweg en Volkspark- Tubantia- en Boddenkampsingel tijdelijk afgesloten.

Iets na het middaguur barst het hardloopevenement los met de Rabobank Kidsrun, gevolgd door de Oxilion Dubbele Mijl. Om 14.30 starten de langere loopafstanden, de Eshuis Accountants Bedrijvenloop en uiteraard de Menzis Singelloop. Er wordt zowel gestart als gefinisht in het Volkspark.

Plan
De organisatie benadrukt dat de binnenringen niet de hele middag zijn afgesloten, maar slechts een paar uur. De Volksparksingel en de Parkweg zijn van 12.15 tot 13.35 uur gesloten en de Tubantia- en Boddenkampsingel zijn tot het kruispunt met de Deurningerstraat van 13.45 tot 14.10 uur gesloten. Vanaf 14.30 uur sluiten vervolgens alle singels voor korte periodes. Als alle deelnemers voorbij een singel zijn, wordt deze vrijwel direct daarna weer vrijgegeven voor ander verkeer. Dit systeem start met het begin van de race in de Tubantiasingel en eindigt rond 15.45 uur in de Volksparksingel.

Parkeren
Vanwege de vele verwachte toeschouwers raadt de organisatie bezoekers die met de auto vanuit de zuid- of westkant naar Enschede komen bij de Pathmoshal aan de Veilingstraat te parkeren. Vanuit de noord- en oostkant kunnen bezoekers terecht bij Menzis zelf of het parkeerterrein achter Saxion aan de Kortenaerstraat.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Christian van der Meij
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.