Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente haalt Przemyslaw Tyton als nieuwe reservedoelman

Przemyslaw Tyton Foto FC Twente Media
FC Twente heeft zich versterkt met Przemyslaw Tyton
Beeld: FC Twente Media

Przemyslaw Tyton speelt komend seizoen voor FC Twente. De 35-jarige doelman uit Polen komt transfervrij over van Ajax en tekende voor twee jaar in Enschede, met een optie voor een derde seizoen.

"Na zeven seizoenen ben ik dit jaar teruggekomen in Nederland”, vertelt Przemyslaw Tyton. “Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook.”

““Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie”

International

Tyton speelde eerder in Nederland voor Roda JC en PSV. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor het Spaanse FC Elche, VfB Stuttgart en Deportivo La Coruña. Van 2019 tot 2022 was Tyton, veertienvoudig Pools international, actief in de Major League Soccer bij FC Cincinnati. Enkele maanden geleden werd Tyton opgepikt door Ajax.

Geslaagd

“Voor het nieuwe seizoen wilden we een ervaren doelman toevoegen aan onze selectie”, vertelt Jan Streuer. “Daarin zijn we met Przemyslaw Tyton geslaagd. Hij heeft in Amerika met Ron Jans gewerkt, dus we weten precies wat we in huis halen. Een heel positieve jongen en een goede prof.”

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.