Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

D66, VVD en ChristenUnie Enschede presenteren kandidatenlijst

307917 768639

De leden van D66, VVD en ChristenUnie in Enschede hebben hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vastgesteld. Op 21 maart gaan inwoners van Enschede naar de stembus.

Eelco Eerenberg is lijsttrekker van D66. Op plek 2 en 3 staan Jasper Kerkwijk en Vic van Dijk, op 4 is Margarita Jeliazkova de eerste vrouw. De huidige raadsleden Gert Jan Tillema en Martijn Braber staan op 5 en 6. Iris Rutjes is de nummer 7 op de lijst. Ten opzichte van de huidige raad is het opvallend dat Agnes Haveman niet terugkeert en Menno Hoeksema als nummer 12 niet op een verkiesbare plek staat.

ChristenUnie"De lijst van de ChristenUnie laat veel kwaliteit en variatie zien', vindt lijsttrekker Jurgen van Houdt (nu wethouder). De kandidaten komen uit de volle breedte van de christelijke achterban: vrouwen, mannen, jong en minder jong, allemaal overtuigd van de meerwaarde van politiek bedrijven vanuit christelijk perspectief.

Van Houdt voert de lijst aan, met Henri de Roode als nummer 2. Op plek 3 staat Hadassa Meijer-Ytsma. Wim Tekkelenburg is de nummer 4, gevolgd door Janny Joosten-Leijendekker. Op plaats 6 Gabriel Jacoub. Plek 7 is voor Arjan Hof.

VVDLijsttrekker Jeroen Diepemaat van de VVD is ingenomen met de VVD-kandidatenlijst. "Ik heb veel vertrouwen in een goed resultaat. Het zijn allemaal ondernemende mensen die willen werken aan het liberaler maken van onze stad."

Hoogste nieuwkomer is Rachel Denneboom op plek 2. De huidige raadsleden René Kreeft (fractievoorzitter) en Joost Nijhuis staan op 3 en 4. Met Malkis Jajan op plek 5 kiest de VVD voor een jong talent op een verkiesbare plek. Malkis is 21 jaar en werkt bij de landelijke VVD als sprekerscoördinator en schrijver. Op plek 6 staat Jan de Lange, jarenlang ondernemer in de binnenstad. Op plek 7 staat Vincent Braun, zelfstandig adviseur op het sociaal domein.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.