Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Zo ziet het kerstpaleis van Jootje (67) uit Enschede eruit

312186 kersthuis

Na bijna een maand van sjouwen, ophangen en stylen is het eindelijk zo ver: het huis van Jootje Pool (67) uit Enschede is omgetoverd tot een kerstpaleis.

"Kijk de kerstman staat op het dak en de kerststerren staan er natuurlijk weer", de 67-jarige kijkt trots naar haar verlichte huis. "Het verbaast mij dat hier nog nooit auto's op elkaar zijn gebotst. Iedereen stopt om een fotootje te maken." Zelf gaat Jootje niet vaak naar buiten om van haar versiering te genieten. "Zo vaak kijk ik er niet naar. Alleen als ik het vuilnis buiten zet of naar de auto loop. Het is voor de buurt."

En wat blijkt? Jootje is een inspiratiebron. "De kapper is nu ook begonnen met kerstversiering. Je hoopt natuurlijk dat het zo gaat."

'Niet gevaarlijk'
Ruim drie weken is de 67-jarige druk geweest met de kerstversiering. En dat versieren doet ze ondanks haar leeftijd bijna helemaal alleen. Stekkertje hier, schakelaartje daar, Jootje is van alle markten thuis. "Ik ben eigenlijk ook een beetje elektricien. Stekkers maak ik los en sluit ik weer ergens anders op aan." Gevaarlijk is het volgens de 67-jarige niet. "Als je goed kijkt, kan er niks misgaan." Na een paar seconden stilte voegt ze zachtjes toe: "Denk ik."

Kerstwens
Ondanks de enorme lading aan lampjes, kerstballen en glitterslingers is Jootjes kerstcollectie nog niet compleet. Haar grote wens is een witte kerst. "Ik wil sneeuw, dat is de mooiste versiering." Omdat Moeder Natuur niet altijd meewerkt staat een sneeuwkanon hoog op haar verlanglijstje. "Als iemand er één heeft, mogen ze 'm langsbrengen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: still uit video
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.