Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Vroeger met trein naar huis vanuit Grolsch Veste

312674 trein 17

Voor fans van FC Twente die met de trein naar de Grolsch Veste reizen en zaterdagavond na het duel tegen Vitesse niet meteen naar huis gaan, is het goed te weten dat de laatste trein vanaf het station Kennispark in de richting van Hengelo vertrekt om 23:39 uur.

Dat is een half uur eerder dan normaal. De laatste trein richting Enschede vertrekt om 00.12 uur vanaf station Drienerlo, zoals gebruikelijk. Dat de laatste trein richting Hengelo een half uur eerder vertrekt komt door doordat Keolis/Blauwnet sinds afgelopen zondag de dienstregeling op het traject Enschede-Zwolle verzorgt. Verder verandert er niets met de treinen van en naar de Grolsch Veste. Rondom wedstrijden maken - naast de intercity s en sprinters van Blauwnet - ook de intercity s van NS een extra stop op Enschede Kennispark.

Incheckprocedure
Er is vanaf zaterdag ook een nieuwe in- en uitcheckprocedure rondom de wedstrijden. Reizigers die met een Blauwnet-trein reizen, checken in en uit bij een Blauwnet OV-chipkaart paal. Op Enschede Kennispark staan twee verschillende in- en uitcheckpalen: een gele (NS) en een blauwe (Blauwnet). Bij aankomst op Enschede Kennispark moet worden uitgecheckt bij dezelfde vervoerder waarbij je is ingecheckt. Dit. Wie na de wedstrijd verder wil dan Deventer, moet met de NS-reizen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.