Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

GroenLinks Enschede: 'stad moet groener en socialer worden'

330694 hettywolf

Niet alle ideeën van GroenLinks kunnen snel gerealiseerd worden, stelt de partij in haar eigen programma. Maar het zijn wel de richtingaanwijzers. De partij, die nu drie zetels telt, wil dat er komende jaren groene en sociale financiële keuzes worden gemaakt in Enschede.

Niet alle ideeën van GroenLinks kunnen snel gerealiseerd worden, stelt de partij in haar eigen programma. Maar het zijn wel de richtingaanwijzers. De partij, die nu drie zetels telt, wil dat er komende jaren groene en sociale financiële keuzes worden gemaakt in Enschede.

Iedereen krijgt de zorg, hulp en ondersteuning die hij of zij nodig heeft om deel te nemen aan de maatschappij. Dat is een van de hoogste prioriteiten van GroenLinks. De partij pleit voor een ruimhartig armoedebeleid, goede schuldhulpverlening en een zorgbeleid waarbij de wensen van inwoners centraal staan.

De tekorten in de jeugdhulp mogen dus niet ten koste gaan van zorgverlening. Ook tegemoetkomingen voor mantelzorgers en mogelijkheden voor extra huishoudelijke hulp komen terug, als het aan GroenLinks ligt.

Duurzaam
Behalve het sociale aspect is het uitgangspunt van GroenLinks natuurlijk duurzaamheid. Enschede is in 2050 energieneutraal, als het aan de partij van de nieuwe lijsttrekker Hetty Wolf ligt. Duurzaamheid vloeit daarom niet alleen terug in de keuze voor windmolens of zonneparken, maar moet volgens GroenLinks een essentieel onderdeel zijn van het gemeentebeleid.

Er worden bijvoorbeeld alleen nog fairtrade en diervriendelijke producten ingekocht door de gemeente. De luchtkwaliteit moet beter, er moet een vuurwerkverbod komen en er wordt bij voorkeur alleen zaken gedaan met bedrijven of partners die 'groen' zijn.

GroenLinks pleit verder onder meer voor een open transparant gemeentebestuur, wil polarisatie en tweedeling in de maatschappij bestrijden en vindt dat privacy nooit ten koste mag gaan van veiligheid. De partij is dus voorzichtig met het plaatsen van camera's en het toepassen van preventief fouilleren.

Debat
Vanavond is GroenLinks te gast op de laatste avond van de debatreeks in het Balengebouw. De partij trapt om 19.00 uur af. Daarna volgen D66 (20.00 uur) en de PVV (21.00 uur). Entree is gratis. Aanmelden kan via www.concordia.nl/verdieping

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.