Hengelo
Video

Susanne van den Beukel (ChristenUnie Hengelo): 'We moeten vervuiling van plasticafval voorkomen'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur lijsttrekker Susanne van den Beukel van ChristenUnie Hengelo.

Eenmansfractie

De ChristenUnie zit momenteel met één zetel in de gemeenteraad. Ondanks de kleine fractie vindt lijsttrekker Susanne van den Beukel dat haar partij toch invloed heeft: “Je kunt op bepaalde onderwerpen goed samenwerken. Door moties in te dienen kun je toch laten weten waar je voor staat.” Met als voorbeeld haar succesvolle strijd tegen de komst van een twee gokhallen in Hengelo.

'Vervuiling aanpakken'

Eén van de discussiepunten tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen is het afvalbeleid. Vooral het vervuilde plasticafval eindigt vaak nog in de verbrandingsoven. Een aantal partijen pleitte er dan ook voor om het zogenaamde PMD niet apart in te zamelen, maar via het restafval af te voeren en na te scheiden. Volgens Van den Beukel is dit niet de oplossing: “Wij denken dat de sleutel ligt in het voorkomen van de vervuiling. We moeten niet het hele systeem gaan veranderen."

icon_main_info_white_glyph

Susanne van den Beukel

Susanne van den Beukel (46) groeide op in Duitsland en kwam in 2007 in Twente te wonen. In 2017 nam zij het lijsttrekkerschap over van Egbert Alkema. Ook dit jaar voert de Hengelose de lijst voor de christendemocraten aan. Van den Beukel heeft gestudeerd voor kerkorgelbouwer en volgde een opleiding tot restaurator. Naast haar raadswerk is zij zelfstandig ondernemer op het gebied van cultureel erfgoed.

Susanne van den Beukel 1 Ernst Bergboer
© Ernst Bergboer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.