Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Denk Enschede: 'Protest bij moskeeën ontneemt gevoel van veiligheid'

337078 enessariakce

Denk-raadslid Enes Sariakçe spreekt met afschuw over de protestborden en spandoeken die in de nacht van woensdag op donderdag bij twee moskeeën in Enschede zijn geplaatst: 'Hierdoor komt de vrijheid van religie in het gedrang.'

Sariakçe werd donderdagochtend vroeg op de hoogte gebracht over de borden bij de moskee aan de Atjehstraat, een plek waar hij zelf ook regelmatig komt. "Het is natuurlijk de zoveelste keer dat er in Enschede een protest is, maar het is voor het eerst dat het ook bij de bestaande moskee gebeurt. Ik kan me goed voorstellen dat dit een gevoel van veiligheid ontneemt."

Denk zal in de gemeenteraad vragen gaan stellen over de zoveelste protesten over de bouw van een nieuwe moskee aan de Kuipersdijk. "En mocht het nodig zijn, dan zal ik ook het moskeebestuur adviseren om aangifte te doen." Een woordvoerder van de Selimiye Moskee aan de Atjehstraat liet eerder al weten dat er vandaag nog aangifte wordt gedaan.

Burgemeester reageertBurgemeester Onno van Veldhuizen reageert op Twitter op een bericht van Sariakçe met de tekst 'hoe ver moet het nog gaan?' Van Veldhuizen noemt het plaatsen van de protestborden 'naar' en roept het raadslid op om mee te denken over onder meer de vrijheid van religie, en daar raadsvragen over te stellen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.