Voorbij Corona

D66-lijsttrekker Gertjan Tillema: 'Komst Volt naar Enschede kost ons geen stemmen'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Gertjan Tillema, lijsttrekker en fractievoorzitter van D66 Enschede.

In het vragenvuur komt onder meer de deelname van Volt aan de gemeenteraadsverkiezingen aan bod. De partij, die veel populariteit geniet onder studenten, gaat D66 volgens Tillema geen stemmen kosten. "Ik ga ervan uit dat Volt meer mensen naar de stembus kan krijgen, iets dat ons de vorige keer niet gelukt is. Dat is in ieder geval het scenario waar ik op hoop."

icon_main_info_white_glyph

Gertjan Tillema

Gertjan Tillema (40) is sinds 2014 gemeenteraadslid voor D66 in Enschede. Eind 2018 volgde hij Jasper Kerkwijk op als fractievoorzitter en bij de komende verkiezingen op 14, 15 en 16 maart is de in Glanerbrug woonachtige politicus lijsttrekker van zijn partij. In het dagelijks leven werkt Tillema bij TKH Airport Solutions.

20220209 Gertjan Tillema Ernst Bergboer
© Ernst Bergboer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.