Hengelo

Bert Otten volgt Frank Kerckhaert op als voorzitter van De Slinger Hengelo

Oud-wethouder Bert Otten volgt oud-burgemeester Frank Kerckhaert op als voorzitter van De Slinger Hengelo. Otten is werkzaam als adviseur bij RadarAdvies, een bureau voor sociale vraagstukken, en hij is voorzitter van de PvdA Overijssel.

20220125 Frank Kerckhaert en Bert Otten overdracht Slinger
Bert Otten (links) en Frank Kerckhaert laten aan duidelijkheid niets te wensen over: De Slinger Hengelo is straks in goede handen bij de nieuwe voorzitter. © De Slinger Hengelo

Maximale zittingstermijn

Vanaf dinsdag 25 januari neemt Bert Otten, die als wethouder de onderwerpen werk, inkomen, zorg en P&O in zijn portefeuille had, de taken bij De Slinger Hengelo over van Frank Kerckhaert, die vanwege het bereiken van de statutair maximale zittingstermijn van negen jaar, afscheid heeft genomen.

'Rasechte Hengeloër'

De Slinger Hengelo is met de Slingerbeurs hét maatschappelijke event van Hengelo dat bedrijfsleven, overheid, onderwijs en maatschappelijke instellingen uit Hengelo verbindt. Het bestuur is samengesteld uit vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Hengelo.

De keuze van het bestuur om Bert Otten als nieuwe voorzitter te vragen was snel gemaakt: "Hij is een rasechte Hengeloër met een groot zakelijk en politiek netwerk in Hengelo en omstreken. Hij werkt graag met mensen en is innovatief. Hij heeft veel bestuurlijke en adviserende ervaring op het gebied van sociale vraagstukken", laat een woordvoerder namens het bestuur weten.

Meer bestuurswisselingen

Behalve Otten zijn ook twee andere bestuurders toegetreden: Inge Zwijnenberg, bestuurder van Carintreggeland, en Erwin Wigbold, ondernemer, investeerder en bestuurder. Ze komen in de plaats van Jeroen Kleinjan en Ludan Schmid. Kleinjan, bestuurder van Carintreggeland, is eind 2021 afgetreden als bestuurder van de Slinger Hengelo vanwege zijn nieuwe functie als directeur/bestuurder Dagelijks Leven in Apeldoorn en Ludan Schmid, eigenaar-bestuurder van XpertiseWonen te Hengelo, heeft ook de maximale zittingstermijn van negen jaar als bestuurder van de Slinger Hengelo bereikt.

icon_main_info_white_glyph

Bert Otten bij 1Twente Vandaag

Donderdag 27 januari is de nieuwe voorzitter Bert Otten om 16.00 uur te gast bij 1Twente Vandaag, te volgen via 1twente.nl

Kerckhaert maakte De Slinger groot

Frank Kerckhaert was vanaf januari 2013 voorzitter en heeft de Slingerbeurs mede groot gemaakt in Hengelo. Projectleider Lidy Noorman: "Met elkaar hebben we de Slinger Hengelo verder uitgebouwd tot wat het nu is: een gezonde organisatie met een omvangrijk netwerk van bedrijven, een sterk bestuur en een team van acht betrokken vrijwilligers."

Zowel Frank Kerckhaert als Ludan Schmid blijven, op de achtergrond, wel verbonden als vrijwilliger/adviseur.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.