Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voedselboss Martijn Aalbrecht uit Beckum geeft kijkje in zijn keuken

Martijn aalbrecht voedselbos
Martijn Aalbrecht was tien jaar geleden een van de eerste Nederlanders die begon met de aanleg van een voedselbos en tegenwoordig adviseert ie anderen hoe ze het best te werk kunnen gaan.
Beeld: 1Twente

Martijn Aalbrecht houdt op donderdag 13 januari een online lezing over zijn voedselbos in Beckum op uitnodiging van de Natuur- en MilieuRaad Hengelo (NMRH).

Voedselboss

Aalbrecht was een kleine tien jaar geleden een van de eerste Nederlanders die begon met de aanleg van een voedselbos en tegenwoordig adviseert ie anderen hoe ze het best te werk kunnen gaan. Aalbrecht, die als 'De Voedselboss' door het leven gaat, heeft een voedselbos van een halve hectare groot in het buitengebied van Beckum. Het staat vol notenbomen, fruitbomen, struiken met bijzondere bessen, paddenstoelen en meerjarige groenten.

'Niet in de supermarkt'

In september 2020 nam 1Twente een kijkje in het voedselbos op de grens tussen Beckum, Oele en Boekelo. Aalbrecht toen over zijn favoriete producten: "Het leukst zijn de vruchten die je niet of nauwelijks in de supermarkt kunt vinden, zoals kornoelje. Lekker zoet. Mijn dochters zijn er dol op. Deze soort komt uit zuidelijker streken. Er bestaat ook een inheemse soort, maar die vruchten zijn kleiner en minder lekker."

Adviezen

Aalbrecht kan inmiddels leven van zijn voedselbos. Als in enige in Twente. Hij moet het daarbij niet hebben van de opbrengst van z'n bos, maar van de cursussen die hij geeft en het advieswerk. Mensen die kosteloos advies van hem willen, kunnen zich aanmelden voor de lezing die Aalbrecht op donderdag 13 januari om 20.00 uur verzorgt. Deze thema-avond vindt plaats via Zoom en duurt ongeveer een uur. Opgave kan via www.nmr-hengelo.nl. Na aanmelding wordt de Zoomlink tijdig toegestuurd. Deelname is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.