Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

FC Twente onderhandelt over komst 'nieuwe Iniesta'

364763 Stadion Enschede Lars Smook 6

FC Twente hoopt vandaag Javier Espinosa vast te leggen. De 26-jarige Spanjaard is een aanvallende middenvelder, die het afgelopen seizoen voor Granada speelde. Hij was eigendom van Levante.

Espinosa arriveerde woensdagavond in Enschede. Op dit moment zijn beide in partijen in onderhandeling met elkaar. De verwachting is dat het in de loop van de dag rond komt. Het duel van vrijdag tegen Roda JC komt nog te vroeg voor hem.

BarcelonaBij Twente zijn ze opgetogen over de waarschijnlijke komst van de speler, die net als aanvaller Aitor uit de opleiding van Barcelona komt. De club was ook lange tijd geïnteresseerd in Bel Hassani, maar de middenvelder die weg moet bij AZ hakte de knoop niet door, waardoor Twente doorschakelde naar Espinosa.

Diens naam stond ook bovenaan het lijstje van technisch directeur Ted van Leeuwen. Espinosa moet het creatieve brein worden op het middenveld.

Nieuwe Iniesta Espinosa gold in de jeugd van Barcelona als een groot talent. Hij kreeg toen zelfs de naam van de nieuwe Iniesta. In 2014 verliet hij Barca en tekende hij een contract bij Villarreal. Via Elche en Almeria kwam hij bij Levante terecht. Die club verhuurde hem het voorbije seizoen aan Granada waar hij een onbetwiste basisspeler werd. Espinosa heeft ook wedstrijden in de Europa League en Primera Division op zijn naam.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.