1Twente

'La Bella Musica', al ruim twintig jaar de mooiste melodieën uit opera, operette en musical

La Bella Musica” is het wekelijkse programma van 1Twente Hengelo over opera, operette en musical met daarnaast ruimte voor klassieke ‘oldtimers’ en ‘evergreens’. Het programma, dat sinds 2 oktober 2002 bestaat, wordt gemaakt door Jan Nijhof (presentatie) en Jacob Westerburger (techniek). Op 15 december wordt een mijlpaal bereikt, want dan staat de 1000ste uitzending gepland.

Jan nijhof jacob westerburger la bella musica
Jan Nijhof (presentatie) en Jacob Westerburger (techniek) in de bloemetjes gezet voor hun 1000ste 'La Bella Musica' © 1Twente

Fans in het buitenland

Het lokale radioprogramma heeft veel fans en krijgt regelmatig steun van luisteraars, ook uit het buitenland. “We hebben zelfs fans in Canada,” zegt Nijhof. "We richten ons programma op mensen die de licht klassieke muziek een warm hart toedragen. Dat is voor mij zelf ook opera, operette en musical.

Hoewel ook de pop mij wel eens kan bekoren.” Het liefst halen de makers van La Bella Musica muziek live de studio in. "Ja, er zijn in de loop der jaren al aardig wat gasten langs gekomen uit de ‘licht klassieke muziekwereld’, zoals koren en zangers. Tijdens de coronaperiode kan dat even niet."

Verhuizing

De twee programmamakers kijken positief op de ontwikkelingen binnen 1Twente, waaronder de nauwere samenwerking met 1Twente Enschede. “Dit zal ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen.”

De radiomakers zijn ook blij met de veranderingen bij de omroep in Hengelo, zoals de verhuizing van de Langelermaatweg naar Bibliotheek Hengelo in de Beursstraat. “Mooi dat we meer in het centrum van de stad komen te zitten. Iedereen moet weten waar de lokale radio is gehuisvest.”

Nog zeker jaren door

De radiomakers van het eerst uur hadden bij de start van het programma, inmiddels ruim twintig jaar geleden, nooit gedacht dat ze het zo lang zouden volhouden, maar 'de oude rotten in het vak' willen nog zeker jaren door met hun passie bij 1Twente Hengelo.

La Bella Musica
, iedere woensdag van 21:02 - 22:00 bij 1Twente Hengelo

Team la bella musica
Jan Nijhof (rechtst) en Jacob Westerburger maken het programma al bijna 20 jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.