Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bij nieuwe tentoonstelling in Hengelose bieb heeft ieder voorwerp een bijzonder verhaal

In Hengelose bibliotheek is een tentoonstelling geopend over voorwerpen met bijzondere verhalen. Alle voorwerpen, foto's en objecten zijn aangedragen door Hengeloërs, met ieder een eigen verhaal en anekdote. “Het is mooi dat mensen zelf kunnen bijdragen aan de tentoonstelling”, zegt samensteller Hettie Franken.

handtas en pepermunt

In de vitrine ligt een kleine handtas met een paar flesjes eau de cologne van het merk Boldoot en een rol King-pepermunt. “Dit tasje is van mijn opoe geweest en mijn grootmoeder had een soortgelijke handtas. Ik zie de oude dames zo nog zitten, ook al is het weer veertig jaar geleden”, zegt Jansje Hofman. Zij is één van de Hengeloërs die objecten heeft uitgeleend aan de tentoonstelling.

Exposeren

Zo zijn er nog tientallen andere objecten, foto's en krantartikelen te vinden bij de tentoonstelling. “De bibliotheek vroeg mij of ik wilde exposeren. Toen ben ik ga nadenken over hoe ik de tentoonstelling zou gaan invullen. Het leek mij juist leuk om andere mensen te laten exposeren”, zegt samensteller Hettie Franken. Franken plaatste een oproep op sociale media. Zo'n veertig Hengeloërs gaven gehoor aan de oproep.

Foto's langsbrengen

Mensen kunnen nog steeds foto's en verhalen komen langsbrengen: “Er is nog genoeg ruimte voor foto's en verhalen, dus mensen kunnen die nog gerust langsbrengen”, zegt Franken. De tentoonstelling is tot januari te zien bij de Bibliotheek Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.