Hengelo

Hengelo krijgt 38 nieuwe woningen in klimaatvriendelijk buurtje

In de Hengelose Bloemenbuurt komen 38 nieuwe woningen en tegelijkertijd krijgt de buurt een klimaatbestendige inrichting met wadi's en een gescheiden rioolstelsel. Welbions gaat woningen bouwen op het braakliggende terrein van de Ten Ankerlocatie en op de plekken waar nu nog een aantal kabouterwoningen en zestien portiekwoningen staan. Het college van B en W heeft dinsdag ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan.

Bloemenbuurt Hengelo impressie
Welbions gaat woningen bouwen op het braakliggende terrein van de Ten Ankerlocatie en op de plekken waar nu nog een aantal kabouterwoningen en zestien portiekwoningen staan. © Gemeente Hengelo

Levensloopbestendige woningen

Op de locatie bouwt Welbions in totaal 38 woningen. 10 daarvan zijn zogenoemde levensloopbestendige woningen: woningen waar je ook op je oude dag comfortabel kunt wonen. Daarnaast zijn er 28 eengezinswoningen gepland; 20 in de sociale huursector en 8 in de vrije huursector.

icon_main_info_white_glyph

Nieuw bestemmingsplan

Het plan voor de nieuwe woningen past niet in het huidige bestemmingsplan. Daarom moet het worden herzien. Het college van B en W heeft op dinsdag 30 november ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan. Het plan is van 8 december tot en met 18 januari in te zien op www.hengelo.nl/bestemmingsplannen-inzien.

Riolering en regenwater

In verband met de bouwplannen van Welbions heeft de gemeente Hengelo gekeken naar de staat van de riolering en de opvang van regenwater in het gebied. Omdat extreme regenval steeds vaker voorkomt, kijkt de gemeente bij elke herinrichting hoe dit zo 'klimaatbestendig' gedaan kan worden. Regenwater wordt straks opgevangen in een wadi en regenwater afkomstig van daken komt straks niet in de vuilwaterriolering, maar wordt apart opgevangen. Als het nodig blijkt te zijn, wordt de riolering ook vervangen.

Bloemenbuurt Hengelo schets
Het college van B en W heeft op dinsdag 30 november ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan. Het plan is van 8 december tot en met 18 januari in te zien. © Gemeente Hengelo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.