Twente
Video

Enschedeërs fietsen 550 kilometer voor Ronald McDonalds Kinderfonds

500 kilometer fietsen in 24 uur. Het klinkt als een flinke opgave, maar voor Enschedeër Jeremy Allford en zijn teamleden doet dat er niet zoveel toe: zij hebben er alles voor over om geld op te halen voor het Ronald McDonalds Kinderfonds. Daarom doen ze mee aan de Homeride. Het doel: minimaal 7000 euro binnenhalen.

Nou is die Homeride pas op 25 en 26 juni 2022, maar de ploeg van Jeremy heeft nog een aantal fietsers en begeleiders nodig en sponsors die geld willen doneren. Tot nu toe staat de teller op 190 euro en moet ie naar minimaal 7000 euro toe. "Als dat niet lukt, fietsen we niet mee", zegt de Enschedeër. Al het geld wat tot die tijd is opgehaald gaat overigens naar het Ronald Mc Donaldshuis.

Guus

Initiatiefnemer van de actie is een collega van Jeremy, die in 2016 zoontje Guus kreeg. Guus werd dertien weken te vroeg geboren. "Zij mocht vijf weken in het Ronald Mc Donaldhuis in Zwolle verblijven om dicht bij haar zoontje te zijn. Hij is inmiddels net vijf jaar geworden."

Pas nu is zijn collega fysiek in staat iets terug te doen voor het kinderfonds. "Toen ik dat verhaal hoorde, wilde ik meedoen", aldus Jeremy.

Duurwerk

De club fietsers die de estafette van 500 kilometer gaat fietsen moet minimaal uit tien mensen bestaan. Hoewel dat aantal nog niet is gehaald, wordt al wel getraind. "Nu doen we duurwerk en in het voorjaar trainen we om zo lang mnogelijk op het zadel te zitten."

Rijders en begeleiders die mee willen doen met Jeremy en zijn collega's kunnen zich aanmelden via thuusvoorguus.nl

Sponsors of andere gulle gevers kunnen zich via dezelfde site melden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.