1Twente

Fotowedstrijd bibliotheken: hoe fotogeniek is de energietransitie?

De bibliotheken in Enschede en Hengelo houden een fotowedstrijd met als onderwerp de energietransitie. De foto's moeten op een creatieve manier laten zien wat duurzame energie voor de fotograaf betekent. De twintig mooiste foto's worden geëxposeerd en voor de top 3 is er een cadeaubon weggelegd.

Fotowedstrijd shutterstock
De bibliotheken in Enschede en Hengelo houden een fotowedstrijd met als onderwerp de energietransitie. © Shutterstock

Agenda van de Stad

De twee bibliotheken besteden deze maanden veel aandacht aan wat de overstap naar duurzame energie betekent voor huishoudens in Enschede en Hengelo. Daarbij werken ze samen met omroep 1Twente aan de zogeheten 'Agenda van de Stad'. Aan de hand van deze agenda worden 'inwoners geïnformeerd over maatschappelijke ontwikkelingen met grote impact op huishoudens en het individu'.

De energietransitie is een van de belangrijkste onderwerpen op deze agenda. Met energietransitie wordt bedoeld de overgang van stroom uit traditionele brandstoffen zoals olie, kolen en gas naar groene energie, ofwel energie opgewekt uit bijvoorbeeld zonlicht en wind.

icon_main_info_white_glyph

Meer weten?

Meer informatie over de fotowedstrijd is te vinden op de websites van de bibliotheken: www.bibliotheekhengelo.nl en https://www.bibliotheekenschede.nl/.

Prijzen

Een foto insturen kan via activiteiten@bibliotheekenschede.nl en kan tot en met 15 januari. Vermeld daarbij je naam, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer en een korte omschrijving van de foto met een locatie en datum waarop de foto is genomen.

Een vakjury selecteert uit alle inzendingen 20 foto’s. Deze foto’s worden in februari en maart geëxposeerd in de bibliotheken van Enschede en Hengelo. De drie beste foto’s winnen een cadeaubon ter waarde van 50 euro om te besteden bij een fotowinkel.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.