Enschede
Video

Wilminks Kweek zorgt nu al voor kerstsfeer in Studio Balengebouw

Ze komen onder andere uit België, Rotterdam en uit Enschede. Een flink aantal studeert muziektheater en komt van de meeste gerenommeerde opleidingen in Nederland. Anderen zijn al in het metier aan het werk. De groep talenten vormt Wilminks Kweek en krijgt alle gelegenheid om deze maanden te schitteren in het Muziekkwartier en bij 1Twente Vandaag in Studio Balengebouw met kerstmuziek.

De eerste groep van Wilminks Kweek, ook met deelnemers uit alle delen van het land, woonde vorig jaar samen in het voormalige ziekenhuis Stadsmaten. De huidige talenten hebben twee huizen ter beschikking gekregen. “Wat een gezellige stad is Enschede. Ik maakte de intocht van Sinterklaas mee. Mooi”, zegt de Belgische Sophie.

Samen met haar collega’s werken ze aan de grote producties van het Wilminktheater als Scrooge, Willems Kleine Kerstrevue, maar ook aan een groot Queensconcert. “We hebben ook veel workshops spel, dans en zang”, vertelt een van de zangeressen over de dagelijkse gang van zaken. “Het is gaaf dat we al die dingen mogen doen.”

Midden in de Winternacht

De groep staat nog niet echt stil bij de mogelijkheid dat corona roet in het eten gaat gooien. “Tot nu toe zijn we bezig met de repetities. We kijken wel waar we stranden”, klinkt het. In het Balengebouw zingt de Enschedese talentengroep Midden in de Winternacht en een kerstmedley.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.