Twente
112

Politie in Twente blij met landelijk vuurwerkverbod

De politie in Twente is blij met het landelijk vuurwerkverbod. Plaatsvervangend districtschef Roeland Groen ziet op dit moment enkel voordelen. "Niet alleen voor de belasting van de zorg, maar ook voor mijn collega's. De afgelopen jaren hebben we steeds vaker te maken met agressie in combinatie met vuurwerk tijdens de jaarwisseling."

Geod2
Roeland Groen van de politie Oost-Nederland © Teun van der Velden

Het demissionaire kabinet besloot tot invoering van een landelijk vuurwerkverbod omdat de druk op de zorg stijgt door corona en er geen honderden vuurwerkslachtoffers bovenop moeten komen. "Het is een algeheel discussiepunt, maar wij zijn er als politie erg blij mee."

Voor agenten is het prettiger om hun werk te doen. "Hopelijk voorkomt het incidenten, zoals brandstichtingen of vernielingen. En we hebben de laatste tijd veel te maken met agressie. Agenten worden bekogeld met vuurwerk, soms zwaar illegaal vuurwerk."

Groen vervolgt: "We voorzien agenten wel van een vuurwerkbril en andere beschermmiddelen, maar dat is dan niet meer voldoende."

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.