Hengelo

Corona opnieuw spelbreker: Vrijwilligersevent Hengelo afgelast

Het Hengelose vrijwilligersfeest dat op 30 november gehouden zou worden, gaat niet door. Het event wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022.

IMG 6948 award1 klein
Ieder jaar worden Hengelose vrijwilligers bedankt voor hun bijdrage aan de stad. Vast onderdeel van het Vrijwilligersfeest is de uitreiking van de vrijwilligersprijzen. © Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo

Verplaatst naar het voorjaar

De organisatie is genoodzaakt om het feest dit jaar af te blazen vanwege de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet vrijdag aankondigt om het stijgende aantal besmettingen een halt toe te roepen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend werden 16.364 mensen positief getest op corona, een record aantal besmettingen, volgens het RIVM.

“Het is natuurlijk erg jammer dat het event niet plaats kan vinden,” zegt Meryam Sumer, coördinator van het Servicepunt Vrijwilligerswerk. “Toch zijn alle voorbereidingen niet voor niets geweest. We verplaatsen het vrijwilligersfeest naar het voorjaar en hopen dat alle omstandigheden dan goed en veilig genoeg zijn om het event door te laten gaan.”

icon_main_quote_red_glyph

"We verplaatsen het event naar het voorjaar en hopen dat alle omstandigheden dan goed en veilig genoeg zijn om het event door te laten gaan.”

Meryam Sumer, coördinator van het Servicepunt Vrijwilligerswerk

Tiende editie

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo organiseert ieder jaar een groot vrijwilligersfeest voor Hengelose vrijwilligers als teken van waardering én als dank voor hun inzet. Vast onderdeel is de uitreiking van de vrijwilligersprijzen. Dit jaar was de tiende editie aanleiding om nog groter uit te pakken met een speciale jubileumprijs van 500 euro en een nog uitgebreider programma.

Vorig jaar moest het feest vanwege de coronacrisis ook al worden afgeblazen en werden de jaarlijkse vrijwilligersawards op een alternatieve manier uitgereikt. Het Servicepunt Vrijwilligerswerk zal zo spoedig mogelijk een nieuwe datum bekend maken voor het feest. De organisatie laat weten dat de opzet voor het feest hetzelfde blijft, ook de nominaties voor de vrijwilligersawards blijven staan.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.