Hengelo
Politiek

Hengelo's raadslid over terugkeer naar Stadhuishal: 'Schijnveiligheid'

De Hengelose gemeenteraad verhuist woensdag na een paar vergaderingen in de verbouwde raadszaal weer tijdelijk terug naar de Stadhuishal. De reden? De gemeente en de raad hebben een voorbeeldfunctie en willen weer op 1,5 meter afstand kunnen vergaderen. Dat kan niet in de te krap bemeten raadszaal, is de mening van de burgemeester. Maar raadslid Leo Janssen vindt dat onzin: "Gewoon de QR-code controleren is meer dan voldoende."

Raadszaal hengelo EMILE URBAN
De Hengelose gemeenteraad verhuist woensdag na een paar vergaderingen in de verbouwde raadszaal (foto) weer tijdelijk terug naar de Stadhuishal op de begane grond. © Emile Urban / 1Twente

Marie-José Luttikholt

Afgelopen vrijdag kregen de raadsleden een mail van de griffie, waarin stond dat in verband met de coronaregels de burgemeester had besloten voorlopig weer terug te keren naar de Stadhuishal voor raadsvergaderingen. Hij had dit vooraf overlegd met de voorzitter van het presidium, PvdA-fractievoorzitter Marie-José Luttikholt.

Oplopende cijfers

Janssen is het hier niet mee eens: "Ik vind het een onbegrijpelijke en eenzijdige beslissing. Ik protesteer hier dan ook uitdrukkelijk tegen. Natuurlijk hebben we weer te maken met oplopende coronacijfers. Wat mij stoort is dat deze maatregel een vorm van schijnveiligheid is. Gewoon de QR-code controleren is meer dan voldoende."

icon_main_quote_red_glyph

"Wij gaan vergaderen in de kille lege stadhuishal, waar de bijdragen in het luchtledige verdwijnen, maar de schijn van veiligheid hoog moet worden gehouden."

Leo Janssen, Onafhankelijk raadslid Hengelo

30.000 man in Grolsch Veste

Het onafhankelijk raadslid trekt de vergelijking met volle voetbalstadions en winkels waar men 'kont aan kont' loopt: "Daar is van 1,5 meter ook geen sprake. Vrijdagavond waren er bij FC Twente- Heracles 30.000 mensen aanwezig, waaronder ondergetekende. Geen sprake van 1,5 meter afstand, wel controle van de QR-code."

'Kille stadhuishal'

Janssen besluit: "Waar zijn we mee bezig!? Wij gaan, door een eenzijdige beslissing, vergaderen in de kille lege stadhuishal, waar de bijdragen in het luchtledige verdwijnen, maar de schijn van veiligheid hoog moet worden gehouden."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.