Verkeer
Stuur appje
Zoek
Op bezoek bij de imker in de buurt
Op bezoek bij de imker in de buurt
Overig
Op bezoek bij de imker in de buurt
Open Imkerijdagen

Op zaterdag 13 en/en zondag 14 juli zijn de Open Imkerijdagen. Bezoekers zijn welkom op verschillende bijenstallen in Twente en krijgen daar van de aanwezige bijenhouder een kijkje in de bijenkast. Daarnaast vertelt de imker je graag over de wondere wereld van honingbijen. Toegang is gratis!

Twente
t/m 14 jul
10:00

In de buurt

De Landelijke Open Imkerijdagen is een initiatief van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). Tijdens de open dag verwelkomen we bezoekers van jong tot oud en vertellen we over de werkzaamheden als imker. Uiteraard geven we graag advies over hoe jij de bijen kunt helpen.

Bijen zijn belangrijk!

Insecten en in het bijzonder bijen zijn volop in het nieuws. Vooral hun leefomgeving en daarmee het aanbod van dracht ofwel voedsel staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van groot belang zijn voor de bestuiving van vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen in onze natuur. Het is daarom goed om onze omgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Hoe je dat het beste kunt doen vertelt de imker je graag.

Mooie hobby

Tijdens de Open Imkerijdagen openen we deuren die normaal gesloten blijven voor het publiek en nemen we samen een kijkje in de bijenstal. Je zult zien dat bijenhouden een geweldige hobby is waar veel bij komt kijken.

De imkervereniging Oldenzaal/Losser nodigen je daarom graag uit om op zondag 14 juli tussen 11:00 en 16:00 langs te komen op de volgende locaties:

1. Imkerij De Tiethof, Tiethofweg nr 9, 7596 PE, Rossum

2. Bijenstal Arboretum Poort Bulten, Lossersestraat 66, 7587 PZ, De Lutte

Op beide locaties krijgt u informatie over de wondere wereld van bijen, voedselvoorziening en biodiversiteit. Bij Imkerij De Tiethof koopt u locale honing. Bij het Arboretum Poort Bulten staat een traditionele korfvlechter en imkers die u kunnen bijpraten over de varroamijt en Aziatische Hoornaar.

Daarnaast kunt u bij het Arboretum ook een prachtige wandeling maken langs 2500 bomen en heesters.

Praktische tips Het is geadviseerd om een lange broek en dichte schoenen te dragen. Bezoekers met een allergie voor bijensteken vragen we om dit vooraf kenbaar te maken.

wanneer?

13 juli 10:00

prijs

Gratis