Verkeer
Stuur appje
Zoek
Oecumenische viering muziekkoepel Berghuizen Oldenzaal
Oecumenische viering muziekkoepel Berghuizen Oldenzaal
Evenement
Oecumenische viering muziekkoepel Berghuizen Oldenzaal
Met veel cultuur, muziek en lekkere hapjes

Voor het eerst in jaren wordt zondag 23 juni weer een oecumenische viering in de open lucht gehouden. Niet op het winkelcentrum zoals voorheen, maar op de muziekkoepel in Park Stakenkamp. De viering, die om 12.00 uur begint en voor iedereen toegankelijk is, wordt gevolgd door een middagprogramma met veel muziek, sport en culturele activiteiten.

Oldenzaal
Vanaf 23 jun
12:00

Wim Olde Kalter van de geloofsgemeenschap Mariakerk zal iedereen welkom heten. Pastor Bernard Reerink van de St. Plechelmusparochie en dominee Gerco Veening van de Hofkerk komen even daarvoor met deelnemers van de Syrisch-Orthodoxe Simon Zeytekerk en de Fatih Moskee vanuit het parochiecentrum naar de muziekkoepel. Daar presenteren niet alleen de vier geloofsgemeenschappen zich in woorden en beelden, maar ook de Oekraïnse vluchtelingen die in Oldenzaal verblijven zullen dat doen. Namens hen treedt het Oekraïns Vrouwenensemble ‘Wir sund aus Ukraïne’ uit het Münsterland op. In Zuid-Berghuizen wonen momenteel zes Eritrese families. Uit hun kring voeren vrouwen in hun traditionele klederdracht een Eritrese dans op.

Het koor Triple One omlijst de oecumenische viering met enkele liederen, die te maken hebben met het gekozen thema: Ontmoeten, verbinden, samenwerken. Sneltekenaar Ellen van Boggelen legt de bijeenkomst bij de koepel vast in een tekening. Haar gekozen onderwerp en thema zal zij met dominee Veening aan het eind van de viering delen en toelichten. Een woordvoerder van de Stichting Kansrijk Berghuizen en de muziekkoepel zegt heel blij te zijn met de spontane toezegging van de vier geloofsgemeenschappen, die een kerk in de stad hebben. ‘De halve wereld vecht op dit moment met elkaar. Wij houden hier in Berghuizen een mooie viering, in verbondenheid en vriendschap met begrip, waardering en respect voor elkaar.’

Dat zal zich vooral uiten op het einde. Dan namelijk spreken alle geloofsgemeenschappen inclusief de Oekraïners en Eritreërs in hun eigen taal een vredeswens uit. Bij de zegen die wordt uitgesproken door dominee Gerco Veening laten twee kinderen witte vredesduiven los, die vanuit Park Stakenkamp het luchtruim kiezen.

Gastvrij Oldenzaal met veel cultuur, muziek en lekkere hapjes

Gastvrij Oldenzaal heet de ontmoetingsmanifestatie, die zondag 23 juni om 12.00 uur bij de muziekkoepel in Park Stakenkamp begint met een oecumenische viering. Het is een gezamenlijk project van de muziekkoepel, FC Twente Scoren in de wijk en de gemeente. Direct aansluitend op de viering zijn in het park bij de koepel en boerderij Stakenboer allerlei activiteiten. FC Twente zet op het Fun Court een groot, opblaasbaar voetbalveld neer, evenals een opblaasbare schietwand en een springkussen. FC Berghuizen verzorgt hier met jongens en meisjes demonstraties 4:4 en kinderen tot 12 jaar mogen meedoen maar ook zelf met een team van vier spelers komen. Er zijn diverse andere spelen en zowel FC Twente als FC Berghuizen zetten VWO-stagiaires in. Misschien maakt trainer Joseph Oosting van de eredivisionist uit Enschede zijn opwachting nog.

Direct aan het begin brengt het vrouwenkoor Confetties de bezoekers in een vrolijke stemming. Rond 14.30 uur komen solexrijders het park in. Deze middag zijn vooral vluchtelingen, asielzoekers en statushouders uit Oekraïne, Syrië en Eritrea te gast, hopelijk te midden van heel veel Oldenzalers. Zowel de Oekraïners als de Eritreërs maken hapjes, die zij vanaf kraampjes aan de bezoekers van Gastvrij OldenzaaL presenteren. Voor de kinderen die komen zijn er traktaties en de jeu de boulers uit Berghuizen spelen op hun nieuwe baan een wedstrijdje tegen het bestuur van de Oldenzaalse Jeu de Boules Vereniging (OJBV). Iedereen mag deze sport trouwens proberen.

Het in Stakenboer zetelende IVN Oldenzaal-Losser e.o. verzorgt deze middag voor de jongste kinderen een Kabouterpad in het park en een natuurpuzzeltocht voor gezinnen met kinderen van 8 tot n met 14 jaar. Sneltekenares Ellen van Boggelen tekent gratis portretten van bezoekers. Deelnemers aan de Actieve Ontmoeting van Impuls doen mee. Zij presenteren hun project en hopen natuurlijk andere ouderen aan te moedigen. Het ensemble ‘Wir sind aus Ukraïne’ zal om 14.00 uur met zang en muziek optreden met 11 vrouwen en er zijn om 14.30 en 15.45 uur optredens van het Jeugdcircus Tubantino. In de jongste groep doet het Oekraïnse talent Anna mee.

Afsluiting met band The Days After

Ter afsluiting van Gastvrij Oldenzaal speelt zondag 23 juni van 15.00-17.00 uur de band The Days After van Oldenzaler Herman Riekhoff op de muziekkoepel. Goede muziek uit de 60’er, 70’er en 80’er jaren. Acht enthousiaste mannen en vrouwen met meerstemmige samenzang. De Band van Leon Helm, maar ook veel andere 60’er jaren bands en artiesten zoals The Kinks, The Rolling Stones en Joe Cocker zijn inspiratiebronnen, maar ook Robbie Williams, Mink DeVille, Eric Clapton en The Eagles zitten in het repertoire. In de pauze treedt het Jeugdcircus Tubantino op. De entree is gratis, vanuit de boerderij een biertje, wijntje of frisje.

wanneer?

23 juni 12:00

prijs

Gratis