Verkeer
Stuur appje
Zoek
OpStap excursie langs de Regge Wierden
OpStap excursie langs de Regge Wierden
actief
OpStap excursie langs de Regge Wierden
Wandeling duurt minimaal 2,5 uur

Ga zondag 12 mei mee met de wandelexcursie ‘OpStap’ langs de Regge, vanuit De Wisselmaat bij het Exoo tussen Wierden en Enter. Langs de oevers van de Regge tref je veel bijzondere bomen en planten aan. Een excursie waarbij je volop geniet van de Regge en haar omgeving. De naam Exoo verwijst naar een 'met eiken begroeide hoogte' ‘Ekeshoe’, een aanlegplaats voor schippers op de Regge. De gidsen stoppen onderweg nog voor een kleine pauze, de wandeling duurt minimaal 2,5 uur. Meld je aan en wandel met ons mee!

Wierden
t/m 12 mei
09:30

Het rivierenlandschap staat bekend om haar ‘wandelende’ rivieren. Dat komt omdat een rivier aan de buitenkant van de bocht het land ‘opeet’ en aan de binnenkant van de bocht het zand weer afzet. Onderweg krijg je van onze landschapsgidsgids uitleg over de prachtige flora en fauna en cultuurhistorie langs de Regge. Dit waterrijke gebied is de leefomgeving van veel bijzonder vogels, zoals bij voorbeeld de ijsvogel. Daarnaast tref je een grote diversiteit van planten en bomen waar de gidsen je meer over kunnen vertellen. Stevige, waterdichte schoenen zijn een goed idee tijdens deze excursie in dit natte gebied.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5,- per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

wanneer?

12 mei 09:30

waar?

prijs

€ 5