Verkeer
Stuur appje
Zoek
Groot Enschedees Boekenfestijn
Groot Enschedees Boekenfestijn
Evenement
Groot Enschedees Boekenfestijn
met Akyol, Rezazadeh, Bronwasser en Van Kan

Het Groot Enschedees Boekenfestijn wordt gepresenteerd als hét boekenweekevent van Twente. Özcan Akyol, Sholeh Rezazadeh en Sacha Bronwasser brengen een bezoek aan onze stad. Presentator Jeroen van Kan weet als geen ander verhalen bij deze drie auteurs los te weken. Een onvergetelijke middag voor literatuurliefhebbers op zondagmiddag 24 maart in de Museumfabriek.

Enschede
t/m 24 mrt
14:30

De organisatie van het Groot Enschedees Boekenfestijn is in handen van Bibliotheek Enschede in samenwerking met de Stichting Literaire Manifestaties Enschede. "Het thema van de Boekenweek is ‘Bij ons in de familie’. Alles is familie, al is familie soms niet alles. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen."

Özcan Akyol
Creatieve duizendpoot Özcan, bij een breed publiek bekend onder de naam Eus, is behalve schrijver, presentator en documentairemaker ook een veelgelezen columnist. Zijn meest recente roman is Afslag 23. Akyol weet de bittere ernst van het leven te verpakken in inktzwarte humor. Hij maakte furore als televisiepresentator met succesvolle titels als De Neven van Eus, Sterren op het Doek, De Geknipte Gast, en Eus’ Boekenclub.

Sholeh Rezazadeh
Sholeh Rezazadeh was arts in Iran en schrijven vond haar omgeving verspilling van haar intelligentie. Drie jaar na haar aankomst in Nederland tekende ze een contract voor haar poëtische romandebuut De hemel is altijd paars. Deze roman werd bekroond met De Bronzen Uil Publieksprijs 2021. Rezazadeh is de Nederlandse finalist voor de EU-literatuurprijs met haar tweede roman Ik ken een berg die op me wacht.

Sacha Bronwasser
Kunsthistoricus Sacha Bronwasser debuteerde als romanschrijver met Niets is gelogen, dat met lovende kritieken werd ontvangen. In februari 2023 verscheen haar roman Luister. Een verhaal over de volwassenwording van een au pair in Parijs in de jaren tachtig, met een verband met de terroristische aanslagen in die tijd en in 2015. Het boek eindigde bij de beste boeken van 2023.

Ticketverkoop
Leden van de Bibliotheek Enschede betalen €10,00 per persoon. Niet-leden betalen €12,50 per persoon. Voor donateurs van de SLME zijn er gratis tickets onder vermelding van een kortingscode. Tickets zijn te bestellen via bibliotheekenschede.nl/boekenweek.

Het Boekenfestijn start om 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur.

wanneer?

Het Boekenfestijn start om 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur.

waar?

prijs

Leden van de Bibliotheek Enschede betalen €10,00 per persoon. Niet-leden betalen €12,50 per persoon. Voor donateurs van de SLME zijn er gratis tickets onder vermelding van een kortingscode