Verkeer
Stuur appje
Zoek
Cursus Van Venus tot femme fatale in Oldenzaal
Cursus Van Venus tot femme fatale in Oldenzaal
Overig
Cursus Van Venus tot femme fatale in Oldenzaal
Bibliotheek Oldenzaal

Op donderdag 7 maart start de cursus Van Venus tot femme fatale in de bibliotheek Oldenzaal. Deze korte cursus kunstgeschiedenis gaat over één van de meest gebruikte thema's in de kunstgeschiedenis, namelijk de afbeelding van het vrouwelijk naakt vanaf de prehistorie tot het heden.

Oldenzaal
t/m 28 mrt
14:00

De cursus wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis

Het vrouwenlichaam is één van de meest afgebeelde thema's in de beeldende kunst. Er valt veel af te leiden uit de manier van afbeelden in de loop der eeuwen, het vormt een moralistische spiegel van de tijd. Hoe waren de normen en waarden in een bepaalde periode, werd het afbeelden van een naakte vrouw wel echt geaccepteerd? Hoe is het vrouwbeeld veranderd en zien we achterliggende betekenissen al snel over het hoofd?

In vier lessen gaat kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis op deze vragen in en gaan we aan de hand van het vrouwelijk naakt in de beeldende kunst een spannende reis maken door de gehele kunstgeschiedenis. Hierbij zullen diverse tijdsperioden en talloze iconische meesterwerken behandeld worden.

Voor meer informatie kun je op de website van de bibliotheek Oldenzaal kijken.

Kosten: 80 euro, inclusief koffie/thee, reader, afbeeldingen en lesmateriaal

Plaats: bibliotheek Oldenzaal op donderdag 7, 14, 21, 28 maart van 14.00 uur tot 16.30 uur Aanmelden: stuur een mailtje naar [email protected]

Docent: kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis

wanneer?

07 maart 14:00

prijs

€ 80