Verkeer
Stuur appje
Zoek
Kick-Off “Zeker op de benen met de Smartfloor” Losser
Kick-Off “Zeker op de benen met de Smartfloor” Losser
Overig
Kick-Off “Zeker op de benen met de Smartfloor” Losser
Wat is uw valrisico

De gemeente Losser heeft sinds kort een “Smartfloor” aangeschaft. Met behulp van deze 5 meter lange mat weten inwoners binnen een paar tellen wat hun valrisico is. Vooral voor inwoners van 65+ is het goed om te weten hoeveel risico zij lopen om te vallen en wat voor voorzorgsmaatregelen ze kunnen nemen.

Losser
t/m 07 mrt
11:00

Wethouder Marian Oosterbroek: ‘Als het gaat om vallen is voorkomen beter dan genezen. De afgelopen jaren overleden er jaarlijks in Nederland meer dan 5.000 mensen per jaar door valincidenten in of rondom huis. Maar ook letsel zoals een gebroken heup of pols zijn vaak het gevolg van verkeerd vallen. Vooral bij oudere mensen duurt het lang voordat iemand van zo’n val is hersteld. Met alle gevolgen van dien. We hebben in de gemeente Losser de Smartfloor aangeschaft zodat inwoners van 65+ op een hele laagdrempelige en snelle manier kunnen zien wat hun valrisico is. Dit is gratis en duurt maar een paar tellen. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit op de Kick-Off op 7 maart.’

Hoe werkt de Smartfloor

Zodra je over de 5 meter lange mat loopt, analyseert de mat met behulp van sensoren je staplengte, stapfrequentie en loopsnelheid. Zo kunnen we het valgevaar van iemand goed inschatten. Eerder waren hier 6 individuele testen voor nodig. Die nu met de software van de Smartfloor gebundeld zijn in één analyse. Met de analyse geven we iemand vervolgens passend advies wat te doen om een val te voorkomen. Door bijvoorbeeld loophulpmiddelen te gebruiken. Of door andere acties te ondernemen, zoals meer bewegen en/of spieren te trainen. Of door aan een preventieve beweeginterventie deel te nemen.

We gaan de mat na de Kick-Off op 7 maart op verschillende plekken in de gemeente Losser inzetten. Bijvoorbeeld bij de fysio- en ergotherapeuten of tijdens activiteiten waar veel senioren bijeenkomen in de verschillende dorpskernen. We willen zoveel mogelijk 65+-ers de kans geven om met de Smartfloor kennis te maken.

De Kick-off op 7 maart

Wat: Kick-Off ‘Zeker op de benen met de Smartfloor’: kom in een paar tellen een gratis test doen.

Voor wie: Inwoners van de gemeente Losser 65+

Wanneer: Op 7 maart van 11:00 uur tot ongeveer 14:30 uur

Waar: In de raadzaal van het Lossers hoes. U kunt gewoon binnenlopen.

U kunt de data van uw valanalyse na de tijd toegestuurd krijgen. Voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd!

wanneer?

07 maart 11:00

prijs

Gratis