Verkeer
Stuur appje
Zoek
Duo NIHZ & Duo Mannis-Gasulla met Klezmer en Klassieke muziek
Duo NIHZ & Duo Mannis-Gasulla met Klezmer en Klassieke muziek
Muziek
Duo NIHZ & Duo Mannis-Gasulla met Klezmer en Klassieke muziek
Themazaal Museum Ton Schulten

Dinsdag 5 maart 2024 - Themazaal Museum Ton Schulten, 19.00 uur Duo NIHZ & Duo Mannis-Gasulla met Klezmer en Klassieke muziek

Ootmarsum
t/m 05 mrt
19:00

23 jaar geleden ontmoetten Bobby Rootveld en Sanna van Elst elkaar op het conservatorium van Enschede en Duo NIHZ werd opgericht. Naast klassieke muziek specialiseerde dit duo zich in Joodse muziek zoals Klezmer, Jiddische liederen en muziek uit de tweede wereldoorlog. Sindsdien speelde Duo NIHZ meer dan 2000 concerten in ruim 35 landen en zijn ze tegenwoordig docenten op het Israel Conservatory of Music in Tel Aviv. Rootveld (gitaar en zang) en Van Elst (blokfluit en zang)

presenteren in het museum Ton Schulten een mix uit Klezmer en Jiddische liederen en fascinerende verhalen over deze muziek.
Tevens zal het Spaanse duo Mannis-Gasulla met dwarsfluit en piano spelen op deze avond. Afkomstig uit de omgeving van Valencia speelt dit duo concerten over de gehele wereld met voornamelijk wel luidende romantische klassieke muziek. Het duo is begin maart op een tournee in Nederland en Duitsland en zal daarbij ook het Museum Ton Schulten bezoeken.

Het programma op dinsdag 5 maart 2024 is onderdeel van een groter project genaamd Euregio InterCoolTour 2024 georganiseerd door Stichting Question Filosofie te Zutphen met financiele onderstenung door de Euregio middels het programma Interreg gefinancierd door de Europese Unie. Projectpartner is Förderverein Erinnerung mit Zukunft e.V. uit Nordhorn, Duitsland. Tijdens dit project vinden interculturele en interreligieuze evenementen plaats met de nadruk op Jodendom. Dit concert vindt plaats in samenwerking met de Louis Ignatius Gall Stichting en Museum Ton Schulten.

Voor meer informatie over het gehele programma: www.questionfilosofie.nl reserveren kan via: [email protected]

wanneer?

05 maart 19:00

waar?

prijs

collecte na afloop