Verkeer
Stuur appje
Zoek
Noaberconcert in Wierden
Noaberconcert in Wierden
Muziek
Noaberconcert in Wierden
Harmonie Wierden en Harmonie Sint Jan

Op 2 maart vindt er een bijzonder concert plaats in Wierden. Voor het eerst in de geschiedenis van beide verenigingen zullen Harmonie Wierden en Harmonie Sint Jan gezamenlijk optreden.

Wierden
t/m 02 mrt
19:30

Hoe bijzonder is dat! Harmonie Wierden is 103 jaar geleden opgericht, met een christelijke grondslag. Een paar jaar later in 1926 splitste een aantal leden af om de katholieke Harmonie Sint Jan op te richten. Want zo ging dat vroeger.

Tegenwoordig staan beide verenigingen open voor mensen van alle achtergronden. Zowel Harmonie Wierden als Harmonie Sint Jan behoren tot de grootste verenigingen in Wierden, elk met hun eigen wortels en cultuur.

Binnenkort zullen de verenigingen samen het Noaberconcert verzorgen. In plaats van het te zien als een derby, beschouwen beide orkesten het als een bevestiging van de goede banden en samenwerking tussen hen. Ze werken regelmatig samen bij verschillende gelegenheden en festiviteiten en trekken gezamenlijk op met Muziekvereniging Enter om gemeenschappelijke belangen te behartigen. Het is dan ook hoog tijd om als goede buren de vriendschap te vieren met dit gezamenlijke Noaberconcert en te laten horen wat de blaasmuziek in Wierden te bieden heeft.

Voor Harmonie Sint Jan is dit concert een try-out in de voorbereidingen op het concours in Zutphen op 9 maart 2024. De composities die het orkest daar zal spelen zijn El Jardin de Hera van José Suner Oriola en Give us this day van David Maslanka.

Ook Harmonie Wierden heeft een boeiend programma voor de komende maanden. De aftrap wordt gegeven met het sprankelende krokusconcert op 6 april om 19:30 uur in de nieuwe Passie in Wierden. Een avond vol klanken van het orkest en melodieën van de slagwerkgroep die de lente inluiden.

Op 15 juni schittert de jeugd van Harmonie Wierden tijdens het jaarlijkse Jeugdorkestenfestival in Hengelo. Een unieke gelegenheid om het jonge talent te bewonderen en te genieten van de frisse klanken die zij voortbrengen.

Zaterdag 2 maart om 19.30 uur heten Harmonie Wierden en Harmonie Sint Jan het publiek van harte welkom op het Noaberconcert in de Hervormde Kapel, Dahliastraat 4 in Wierden. De toegang is gratis.

wanneer?

02 maart 19:30

prijs

Gratis