Verkeer
Stuur appje
Zoek
Schrikkelfestival in Roombeek
Schrikkelfestival in Roombeek
Kunst en cultuur
Schrikkelfestival in Roombeek
Met kunst, muziek en verhalen

Donderdag 29 februari laten 30 kunstenaars, musici, dichters, schrijvers en verhalenvertellers zullen op 10 locaties hun werk zien of horen van 12.00 tot 21.00 uur. Dit alles in het kader van het Schrikkelfestival. De route ligt in de wijk Roombeek in Enschede. Een wijk waar wonen, werken, winkelen en cultuur samenvloeien.

Enschede
t/m 29 feb
12:00

Slechts één keer in de 28 jaar valt 29 februari op een zaterdag. Schrikkelzaterdag. Dat was vier jaar geleden de aanleiding voor kunstenaars van het ateliergebouw de 6Sprong aan de Roombeek een kleinschalig festival te organiseren. Maar de ruggengraat wordt gevormd door twaalf bijzondere locaties in de wijk Roombeek met als start en eindpunt het ateliergebouw de 6Srong aan de Kottendijk 110b.

Bezichtigen en luisteren

Een kleine greep: je kan het huis van een kunstverzamelaar bezoeken, maar ook het atelier van een schilder of de wintertuin van een architectenbureau. Ook bekende instituten doen mee: festivalgangers hebben gratis toegang tot het Rijksmuseum Twenthe. Andere locaties zijn bijvoorbeeld het Arendsmanhuis, Volksgalerie DVA en Tankstation Cultureel Vulpunt. Er zijn concerten die geïnspireerd zijn op de gemaakte kunstwerken, maar ook voordrachten, optredens en lezingen.

Tot in de late uurtjes

De entree van 7,32 euro moet worden betaald op het plein van de 6Sprong. Daarvoor ontvang je een armbandje dat je de hele dag toegang geeft tot alle locaties. Tot 21.00 uur zijn de meeste locaties van de kunstroute open, daarna verplaatst het festival zich naar ateliergebouw de 6sprong. Tot ongeveer 23.30 uur zal er hier een programma met muziek plaatsvinden.

wanneer?

29 februari 12:00

prijs

€ 7.32