Verkeer
Stuur appje
Zoek
Antonii Baryshevskyi Oekraïense pianist op Het Stift
Antonii Baryshevskyi Oekraïense pianist op Het Stift
Evenement
Antonii Baryshevskyi Oekraïense pianist op Het Stift
Het programma Etudes

Zondag 25 februari komt Antonii Baryshevskyi een vooraanstaande Oekraïense pianist naar Het Stift. Hij is winnaar van de Eerste Prijs in enkele van de meest prestigieuze internationale pianowedstrijden, zoals de Arthur Rubinstein Internationale Pianomeesters Competitie, "Premio Jaen" en de F. Busoni Internationale Pianowedstrijd.

Weerselo
t/m 25 feb
15:30

Over de musicus

Geboren in Kiev, Oekraïne in 1988, begon Baryshevskyi op zevenjarige leeftijd met piano spelen. Hij studeerde af aan de Nationale Muziekacademie van Oekraïne en de École Normale de Musique de Paris, waar hij studeerde bij Profs. Valerii Kozlov en Marian Rybicki. Hij kreeg ook training van Alina Sorkina, Ryta Donskaya en Lily Dorfman.

Antonii Baryshevskyi is een gast geweest op gerenommeerde festivals zoals het Progetto Martha Argerich, KlavierRuhrfestival, Busoni Festival, projecten van Musica Insieme Fondazione en anderen. Hij trad op in zalen zoals de Wigmore Hall, Konzerthaus Berlin, Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, The Royal Concertgebouw, Warsaw Philharmonic en Teatro Comunale di Bologna.

Programma

Het programma "Etudes" duikt in de wereld van de studiestukken voor piano die soms verder gaan dan briljante virtuositeit en verschillende benaderingen tonen van wat eigenlijk "moeilijk" is. Martijn Padding (Three Opposite Pieces).

 • ⁠C. Debussy - 3 Etudes
  Étude #1 pour les cinq doigts d'après Monsieur Czerny
  Nr. 11 “Pour les arpèges composés“
  Étude 10 pour les sonorités opposées
 • B. Bartok - Étude op.18#1
 • Svyatoslav Lunyov (*1964) -
  - "Adieu" From "Etudes"
 • G. Ligeti - étude Fem
  '3:30
  Arc-n-ciel
  '3:40
 • F.Liszt - 2 Etudes
  Chasse -neige '5:30
  Etude de Concert Nr. 1 „Waldesrauschen“
 • F. Chopin: Etudes
  op. 10 Nr. 1, C-Dur
  op. 10 Nr. 3, E-Dur
  op. 25 Nr. 12, c-Moll
 • P. Szymanski - 1 étude
  '6:20
 • M. Shalygin - Au vent sur la pointe des pieds

Kaarten reserveren

Het concert in de Stiftskerk begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Na afloop bieden wij u graag een drankje aan in de Stiftsschool naast de kerk, waar ook de musici aanwezig zijn.

De entree is €20 en voor jeugd €10. U kunt aan de kassa in de Stiftskerk per pin of contant betalen.

Kaarten kunnen gereserveerd via www.stiftsconcerten.nl of bij Suze Euverman via 06-55824246. Tevens zijn er, indien beschikbaar, kaarten verkrijgbaar aan de kassa in de Stiftskerk, waar u per pin of contant kunt betalen.

wanneer?

25 februari 15:30

waar?

prijs

De entree is €20 en voor jeugd €10.