Verkeer
Stuur appje
Zoek
Parkrun in Van Heekpark Enschede
Parkrun in Van Heekpark Enschede
Evenement
Parkrun in Van Heekpark Enschede
Wekelijks hardloopevenement

Hou je van hardlopen? Of ben je een wandelaar? Het kan allebei bij de Van Heekpark Parkun in Enschede. Vanaf zaterdag 10 februari is er wekelijks om 09:00 een loop van vijf kilometer. Ook als je niet van wandelen of hardlopen houdt ben je welkom: het team van vrijwilligers zoekt ook nog extra handen die kunnen helpen.

Enschede
t/m 10 feb
09:00

Parkrun is de grootste sportorganisatie ter wereld, met meer dan 9 miljoen geregistreerde parkrunners en meer dan 300.000 deelnemers per week. Het wordt georganiseerd op meer dan 2200 locaties in meer dan twintig landen over de hele wereld. Parkruns vinden plaats in parken, langs het strand, in het bos – overal waar een geschikte locatie in de buurt is.

Het begon allemaal in 2004, in Bushy Park in Londen. Aan deze eerste editie deden dertien lopers en vijf vrijwilligers mee. Sinds het begin draait het niet alleen om de sportieve presentaties, maar ook om het sociale contact dat erdoor ontstaat. De loop brengt mensen dichter bij elkaar. De evenementen maken gebruik van een eenvoudig tijdwaarnemingssysteem dat alle deelnemers een tijd geeft voor hun 5 kilometer. Na afloop van elke parkrun gaan deelnemers en vrijwilligers vaak naar een plaatselijk café voor een kopje koffie of thee.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via https://www.parkrun.co.nl/regi...

wanneer?

Wekelijks op zaterdag om 09:00 uur.

waar?

prijs

Gratis