Verkeer
Stuur appje
Zoek
Inspirerende ontmoeting vrouwencentrum SIVE
Inspirerende ontmoeting vrouwencentrum SIVE
Evenement
Inspirerende ontmoeting vrouwencentrum SIVE
Met Ria Cousijnsen-Waccary en Erie La Fontaine

Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede (SIVE) organiseert een ontmoeting met Ria Cousijnsen-Waccary en Erie La Fontaine. Beide hebben een bijzonder levensverhaal. Ria verwerkte het leven van Erie in een boek. De twee vrouwen vertellen erover op 14 februari van 11:30 tot 12:30 in de Enschedese bibliotheek.

Enschede
t/m 14 feb
11:30

Ria Cousijnsen-Waccary en Erie La Fontaine vertellen over hun leven. Ria vertelt bijvoorbeeld over boeken die zij geschreven heeft. Haar laatste, uit 2023, schreef ze over Erie. Het boek 'Erie, recepten voren het leven' bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat recepten die de 91-jarige Erie heeft gegeven aan Ria. Het tweede deel is het levensverhaal van Erie. Zij werd in 2009 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en heeft veel meegemaakt. Heftige gebeurtenissen in Nederlands-Indië en Holland hebben haar gevormd. Dit is verwerkt in allerlei korte en langere verhalen.

Ria zelf heeft nog twee boeken geschreven. Zoals 'Hellup mijn papa gaat dood' uit 2007, een rouwboek voor kinderen. Dit boek wordt gebruikt op basisscholen. Het andere boek heet 'Katoenvreters' uit 2015 en gaat over het erfgoed van de sixtiesmuziek in Twente. 

Ze vertelt tijdens de ontmoetingsmiddag ook over haar eigen leven. Als jong meisje speelde Ria bij St. John's Family. Ze werd later manager van die band. Van 1990 tot 2015 was ze betrokken bij de organisatie van Textielbeat, het muziekfestival om de 60er-jaren cultuur in Enschede in ere te houden. Naast het werk voor Textielbeat was Cousijnsen-Waccary medeoprichter en vrijwilliger bij de werkgroep Poparchief Twente. Ria kreeg een Koninklijke Onderscheiding voor haar werk voor Textielbeat.

wanneer?

14 februari 11:30

prijs

Gratis