Verkeer
Stuur appje
Zoek
PMF (poëzie-muziek-film) in Schouwburg Hengelo
PMF (poëzie-muziek-film) in Schouwburg Hengelo
Evenement
PMF (poëzie-muziek-film) in Schouwburg Hengelo
Verzorgd door Hengelo Leest

Op zaterdagmiddag de 27ste in het kader van de nationale poëzieweek zal in Schouwburg Hengelo PMF (poëzie-muziek-film) plaatsvinden. De dichter Roelof ten Napel zal dan voordragen uit eigen werk, stadsdichter-pianist Wouter Munsterman treedt op met mezzo-sopraan Melanie Brilman en daarna is de film Sweet Thing te zien.

Hengelo
t/m 27 jan
14:30

Het thema van de poëzieweek 2024 “Thuis” zal doorklinken in de drie vormen van kunst. De in Joure geboren dichter, essayist en schrijver Roelof ten Napel ontving in 2022 de Grote Poëzieprijs voor Dagen in huis; zijn eerdere bundels, Het woedeboek en In het vlees, werden beide genomineerd. Ook ontving de 30-jarige Fries nominaties voor onder meer de Joost Zwagerman Essayprijs, de C. Buddingh'-prijs en de Poëziedebuutprijs. Hengelo Leest is zeer vereerd met zijn komst naar Hengelo.

Het muzikale deel van deze zaterdagmiddag wordt verzorgd door stadsdichter/pianist Wouter Munsterman en mezzosopraan Melanie Brilman. Het lied is het mooiste huwelijk tussen gedicht en muziek. In het klassieke repertoire is deze relatie heel innig. De piano schildert de tekst net zo zeer als de zang dat doet. ‘De in Enschede woonachtige Melanie Brilman en Wouter Munsterman gaan op zoek naar de mooiste combinaties van tekst en muziek en vervlechten voordrachtskunst met liederen van Elgar en andere componisten rond het thema van de week: thuis. De film die na het poëzie- en muzikale deel vertoond wordt is Sweet Thing, waarin drie kinderen gevolgd worden die een bijzondere en magische tocht afleggen om hun lastige thuissituaties te ontlopen.

wanneer?

27 januari 14:30

prijs

€ 17.5