Verkeer
Stuur appje
Zoek
Wandeling 'Prehistorie' Dal van de Mosbeek
Wandeling 'Prehistorie' Dal van de Mosbeek
Evenement
Wandeling 'Prehistorie' Dal van de Mosbeek
Haaientanden en hunebedden in Twente? Ja, zeker!

Je ontdekt het 24 februari tijdens de wandeling ‘Prehistorie’ van Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek. Met de wandeling zet je heel veel stappen terug in de tijd, namelijk naar de prehistorie. Toen leefden er al mensen in Twente. Restanten uit die tijd zijn nog steeds te zien. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Vooraf aanmelden is nodig.

Mander
t/m 24 feb
14:00

Restanten van aardewerken vazen, haaientanden, grafheuvels, stuwwallen. Tienduizenden jaren geleden leefden er al mensen in het Dal van de Mosbeek. Treed in de sporen van de jagers en boeren en leer hoe zij leefden, wat ze aten en hoe ze woonden. De gids van Landschap Overijssel vertelt je tijdens de wandeling meer over de rijke geschiedenis van het gebied. Tip: In het Infocentrum IJs & Es kun je bijzondere prehistorische vondsten bewonderen. Trek stevige schoenen aan voor deze wandeling. De route is 4 tot 5 kilometer.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

wanneer?

waar?

prijs

€ 5