Verkeer
Stuur appje
Zoek
Stadsherberg in Stadhuis Enschede
Stadsherberg in Stadhuis Enschede
Evenement
Stadsherberg in Stadhuis Enschede
Stadhuis van Enschede tovert om tot Stadsherberg

In de dagen voor de kerst wordt de Burgerzaal van het Enschedese stadhuis weer omgetoverd tot een gezellige Stadsherberg. Er zijn de hele dag muzikale optredens, overdag zijn er creatieve workshops én elke middag wordt er een soepverhaal verteld door een stadsgenoot, onder het genot van een kopje soep.

Enschede
t/m 23 dec
13:00

De Burgerzaal van het Enschedese stadhuis is van 21 tot en met 23 december echt van en voor de burgers.

Drie dagen lang muziek

Drie dagen lang zijn er optredens van koren die sfeervolle christmas carols zingen, van bandjes en van singer-songwriters. Van jazz tot pop en van folk tot kerstnummers. En van oude rotten in het vak tot jong talent. Op vrijdagavond gaan de voeten van de vloer tijdens een optreden van de band Project 15, met muzikanten die studeren aan de Popacademie Twente van het ROC in Almelo. Vorig jaar speelden ze rock & roll, tot enthousiasme bij veel bezoekers. 

Ook het speciaal opgezette Stadsherberg-projectkoor met cliënten van Aveleijn en leden van het multiculturele koor zijn weer van de partij. Ze hebben nu onder leiding van Diet Gerritsen het stuk ‘Welk dier mag er in de stal’ ingestudeerd en spelen dit stuk op vrijdag van 15.30 tot 15.50 uur.

Het einde van drie dagen Stadsherberg is een bijzondere. In de woelige tijden waarin we leven en waar vrede niet voor iedereen vanzelfsprekend is, komen drie Enschedese koren bij elkaar voor een grote Give Peace a Chance Sing-a-Long. The Sista’s, Intervocaal en la Sido zingen samen bekende en onbekende vredesliederen uit de hele wereld en het publiek mag meezingen. Deze sing-a-long is op zaterdag 23 december van 17.15 tot 18.00 uur.

Zelf creatief aan de slag

Aan de workshoptafels kan jong en oud onder leiding van kunstenaars zelf creatief aan de slag gaan. Elke middag zijn er verschillende workshops. Onder andere kerstsieraden maken, een kerstengel, een leporelloboekje, een collage kerstkaart, die je kunt versturen, of een rendierdoosje; leuk als kerstcadeautje voor een dierbare of voor jezelf.

Soepverhaal

Vast recept in de Stadsherberg: het soepverhaal om 16.00 uur. Dit verhaal wordt verteld of voorgelezen door een stadsgenoot en tijdens het verhaal krijgt iedereen in de herberg een kopje soep. Dit keer vertelt de Enschedese stadsdichter Arthur Adam namens de Bibliotheek een verhaal, evenals theatermaker en schrijver Dorothée Loorbach en kunstenaar Erik van der Endt.

Stadsherberg Quiz

Jarenlang waren ze niet te kloppen: de familie Van Loon won elke Stadsherberg Quiz. Dit jaar maken anderen een goede kans, want de familie Van Loon doet niet mee. Althans, niet als deelnemer. In plaats daarvan zijn ze dit jaar host. Ze hebben de quizvragen bedacht en gaan deze op donderdagavond 21 december tegen 19.00 uur zelf presenteren.

Gratis

En verder is er elke dag de Ruilboekenkast en zijn er kerstfilmpjes voor de kinderen. Bezoekers kunnen ook neerploffen in de huiskamer en genieten van een warme chocomel of een praatje maken aan de bar met een bekende of onbekende stadgenoot. In de Stadsherberg gaat het om ontmoeten, saamhorigheid en plezier.

De herberg is gratis te bezoeken.

wanneer?

do 21 dec: 13.00 - 21.00 uur
vr 22 dec: 13.00 - 21.00 uur
za 23 dec: 13.00 - 18.00 uur

prijs

Gratis