Verkeer
Stuur appje
Zoek
bijzondere voorstelling  in het Palthe Huis Oldenzaal
bijzondere voorstelling  in het Palthe Huis Oldenzaal
Evenement
bijzondere voorstelling in het Palthe Huis Oldenzaal
Vanuit de Palthe tuin

BIJZONDERE VOORSTELLING OP 20,21 EN 22 DECEMBERIN PALTHE TUIN De dagen voor Kerst kun je vanuit de Palthe tuin genieten van een wel heel bijzondere voorstelling. De voorstelling speelt zich namelijk af in het Palthe Huis, maar de bezoekers aan schouwen het spel buiten in het donker. Het licht gaat aan in de ruimte van het huis, waar een scène zich afspeelt. Zo wordt de aandacht van de bezoeker getrokken en ontstaat er een levensechte “kijkdoos”.

Oldenzaal
t/m 22 dec
19:30

Het is Kerst 1809 en dominee Palthe bereidt zich voor om de Plechelmuskerk over te dragen aan de pastoor van de katholieke gemeente. Voor hem het einde van een tijdperk, een historische gebeurtenis voor Oldenzaal. Hoe de laatste Kerst in het Palthe Huis verloopt voor de familie Palthe, zie je tijdens “de laatste preek”. 

De laatste preek is een locatie voorstelling. Het publiek neemt plaats onder de grote kastanjeboom in de Palthetuin en volgt de voorstelling via de ramen van het museum, het huis waar de familie Palthe woonde in de 18e eeuw. Met prachtige kostuums en muziek biedt deze voorstelling niet alleen een kijkje in de historie, maar vooral ook een heel bijzondere ervaring. 

Kom kijken op woensdag 20, donderdag 21 of vrijdag 22 december om 19.30 uur of 20.30 uur naar deze mooie voorstelling in de Stadstuin bij het Palthe Huisen kleed je warm aan. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten via Stadstheater de Bond verkrijgbaar.

wanneer?

20 december 19:30

waar?

prijs

€ 7.5